MacOS in VM krijgt iCloud-ondersteuning

apple

Apple geeft macOS in een virtuele machine toegang tot iCloud, zolang het host- en guest-OS op macOS 15 of recenter draaien.

Apple laat je voortaan toe om in een gevirtualiseerde macOS-omgeving in te loggen in iCloud. Dat was voordien onmogelijk. Zo opent de computerspecialist de deur naar eenvoudigere tests door ontwikkelaars, die hun applicaties via één computer op verschillende versies van macOS willen testen.

macOS 15 in macOS 15

Helaas is een echte meerwaarde nog toekomstmuziek. Momenteel heb je macOS 15 nodig en werkt de functie alleen als je daarin macOS 15 virtualiseert. Bovendien moet je een splinternieuwe macOS 15-VM maken. Upgraden van een oudere macOS-versie, mag niet. Inloggen in iCloud op een oudere versie van macOS, om zo bijvoorbeeld functionaliteit te testen, kan evenmin.

lees ook

Xcode van Apple krijgt AI en maakt coderen eenvoudiger 

Apple zet wel een stap richting gevirtualiseerde functionaliteit voor iCloud en andere diensten gelinkt aan een Apple ID. Vermoedelijk zal de relevantie van de nieuwe functionaliteit stijgen naarmate er nieuwe macOS-edities verschijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home