Machine learning populairste vaardigheid om te leren bij ontwikkelaars

data science

Ontwikkelaars willen het komend jaar kennis opdoen in data science en machine learning. Dat blijkt uit een survey van SlashData bij meer dan 20.o00 ontwikkelaars wereldwijd.

Machine learning en data science staan met stip op één in de lijst met vaardigheden die ontwikkelaars zich in 2019 eigen willen maken. Python is daarbij hun weapon of choice.

Dat is de conclusie van een bevraging van 20.500 ontwikkelaars in 167 landen door analysebureau SlashData. 45 procent van de respondenten wil in het komend jaar expertise opdoen in machine learning en data science. De top vijf vaardigheden die ontwikkelaars zich het komend jaar willen aanleren, is als volgt:

 

  1. Machine learning/data science (45%)
  2. UI design (33%)
  3. Cloud-native development (25%)
  4. Project management (24%)
  5. DevOps (23%)

 

Data science en machine learning vereisen eigenlijk een brede verzameling van vaardigheden. “Data scientists leven op het snijvlak van coderen, wiskunde en bedrijfskunde, en moeten daarom beschikken over een mix van technische en zachte vaardigheden, alsook over domeinspecificieke kennis”, klinkt het in het rapport.

Het analyseren van grote hoeveelheden data vergt geavanceerde technieken voor statistiek en visualisatie. Dat vraagt om een gedegen wiskundige achtergrond. Daarnaast moeten datawetenschappers ook zelf kunnen coderen. Dat doen ze vandaag het meest in Python. De  populaire programmeertaal geniet de voorkeur van 62 procent van de respondenten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home