Low-code-platform OutSystems breidt tools uit met AI-assistent

lowcode

Tijdens zijn event NextStep 2020 kondigt het Nederlandse low-code platform OutSystems een reeks nieuwe tools aan. Het wordt vanaf nu mogelijk om gebruik te maken van best-of-breed toolsets, een AI-assistent en diverse tools om veilige applicaties te bouwen zonder ontwerpfouten. 

Paulo Rosado, CEO en oprichter zegt het volgende over de toevoeging van de nieuwe opties: “OutSystems levert het beste van twee werelden: hoogproductieve tools die de complexiteit automatiseren en vereenvoudigen, met de kracht en expressiviteit van traditionele ontwikkeling. Deze aanpak verandert de manier waarop onze klanten hun kritische applicaties bouwen, implementeren en vooral ontwikkelen radicaal.”

Volgens Gaiolas, VP van Product bij OutSystems zijn twee van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling van applicaties het bijhouden van nieuwe technologieën en het bijhouden van de steeds veranderende business behoeftes. “Dat vraagt om applicaties die zich voortdurend aanpassen”, zegt Gaiolas. “Het OutSystems-platform maakt nieuwe technologieën toegankelijk voor ontwikkelaars. Ons platform is ontworpen om ervoor te zorgen dat applicaties net zo dynamisch mee kunnen veranderen met de behoeften.”

Nieuwe mogelijkheden binnen OutSystems

Via de belangrijkste ontwikkelomgeving, Service Studio genaamd, kunnen ontwikkelaars applicaties maken met behulp van nieuwe componenten (builders). OutSystems voegt de volgende builders toe:

  • Workflow Builder. Maakt het mogelijk om complexe bedrijfsprocessen visueel in kaart te brengen en geautomatiseerd op workflow gebaseerde applicaties te creëren.
  • Experience Builder. Stelt ontwikkelaars in staat om snel een prototype te maken van mobiele applicaties die gebruik maken van gemeenschappelijke patronen en flows en deze om te zetten in productieklare applicaties.
  • Integratie Builder. Vermindert de complexiteit van het uitbreiden van de bestaande systemen waarvan bedrijven afhankelijk zijn, zoals SAP en Salesforce, en zorgt ervoor dat integraties snel en eenvoudig te implementeren zijn, terwijl ze ook veilig en schaalbaar zijn.

Dankzij nieuwe tools voor artificiële intelligentie (AI) kunnen developers ontwikkelingen automatiseren, begeleiden en valideren gedurende de hele levenscyclus van een applicatie. De OutSystems AI-assistent is ontworpen voor zowel professionele ontwikkelaars als beginnende developers. De tools ondersteunen hen tijdens elke stap in het proces, voor een snellere levering van robuuste applicaties van hoge kwaliteit.

Om te zorgen dat applicaties veilig, veerkrachtig, cloud-ready en op schaal gebouwd zijn, introduceert OutSystems de volgende tools:

  • Architecture Dashboard. Helpt bij het visualiseren van complexe cross-portfolio-architecturen die met OutSystems zijn gebouwd en bij het identificeren van problemen in het begin van de ontwikkelingslevenscyclus
  • AppShield. Beveiligt mobiele applicaties tegen de meest geavanceerde kwaadaardige aanvallen

Om gebruikers te helpen bij het bouwen van toekomstbestendige applicaties, introduceert OutSystems de volgende twee mogelijkheden:

  • TrueChange. Controleert op bugs en architectuurfouten, analyseert de impact van wijzigingen op de afhankelijkheid van componenten en applicaties, biedt team- en architectuurbeheer en bewaakt de prestaties in real-time. 
  • Machine Learning Builder. Maakt het mogelijk om eenvoudig AI-applicaties op maat te maken met een gepersonaliseerde ervaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home