‘Linux Kernel 6.0 verschijnt volgende week’

happy pinguin linux

Linus Torvalds verwacht dat de finale versie van Linux Kernel 6.0 al volgende week zal verschijnen, mooi op schema.

Linus Torvalds verwacht geen vertragingen voor de lancering van Linux 6.0. De nieuwe versie van de kernel is aan release candidate 7 toe. Torvalds vreesde op een week uitstel omwille van de 2022 Maintainers’ Summit, die veel Linux-specialisten weglokte van achter hun bureau. In de praktijk is de impact minimaal.

“Ik dacht dat rc7 misschien groter dan gewoonlijk zou zijn omwille van de impact van reizen op rc6, maar dat lijkt niet echt gebeurt te zijn”, zegt Torvalds. Rc7 ziet er bovendien goed uit. “Ik denk dat de finale release mooi op schema zal gebeuren volgend weekend, tenzij er iets onverwachts gebeurt.”

Geen grote sprong

Linux 6.0 zal de kaarten niet drastisch door elkaar schudden. Torvalds is geen fan van al te hoge versienummers, waardoor Linux 6.0 in essentie gewoon versie 5.20 is. De update voor de kernel komt wel met enkel boeiende nieuwigheden, zoals verbeterde ondersteuning voor de RISC-V-architectuur. Linux en RISC-V zullen bijvoorbeeld samen beter met containers overweg kunnen. Verder krijgt Linux 6 ondersteuning voor de Gaudi2-accelerators van Intel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home