JavaScript en Python meest gevraagde vaardigheden in technische vacatures

julia code html css

Kubernetes, Magneto en JavaScript en Python zijn de snelst groeiende zoektermen onder technische werkzoekenden. De meeste vaardigheden hebben betrekking op open-source technologie, waarvan de programmeertalen JavaScript en Python het meest gewild zijn. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van wervingsbedrijf Indeed.

Het rapport is tot stand gekomen door de analyse van zoekopdrachten, die resulteerden in het online klikken op specifieke vacatures. Volgens nieuwssite The Register, die het rapport voor publicatie mocht inzien, wordt kennis van Kubernetes, een opensourceplatform voor containermanagement, door veel werkgevers gezien als het snelst groeiende talent.

In de periode september 2017 tot september 2018 steeg volgens het rapport het aantal vacatures met de term ‘Kubernetes’ met 230 procent. Werkzoekenden lijken langzaam aan mee te gaan, gezien zij van augustus 2018 tot oktober 2018 zo’n 173 procent vaker dan dezelfde periode vorig jaar vacatures hebben gezocht waar ook gevraagd werd om kennis van Kubernetes.

Snelst groeiende programmeertalen

Desondanks is Kubernetes niet de meest gevraagde vaardigheid. Die eer gaat naar Java. Deze programmeertaal verscheen volgens Indeed tussen oktober 2017 en oktober 2018 in ruim 18 procent van de Amerikaanse technische vacatures.

Op de voet gevolgd door JavaScript (15,99 procent), SQL (13,29 procent), NET (11,77 procent), HTML (11,32 procent),  Python (11,18 procent), CSS (9,40 procent), Microsoft SQL Server (9,39 procent), Oracle (9,29 procent),  Amazon Web Services (8,54 procent) en REST (7,39 procent).

JavaScript en Python

JavaScript en Python, die respectievelijk goed zijn voor een 23e en 33e plaats in de lijst van snelst groeiende vaardigheden, staan wel bovenaan de lijst van meest gezochte technische vaardigheden in 2018. Beide programmeertalen lieten dit jaar een stijging noteren van respectievelijk 17 procent en 26 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home