Java populairst bij werkzoekende softwareontwikkelaars

java

Java is populair onder softwareontwikkelaars. Volgens een nieuw onderzoek werd er het meest gezocht naar Java wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe job.

Volgens de cijfers van Indeed waren in juli 2018 27 procent van de vacature  zoekopdrachten voor softwareontwikkelaars gerelateerd aan Java. De meeste groei maakte programmeertaal Python als het hele afgelopen jaar onder de loep werd genomen. In 2018 werd in combinatie met deze programmeertaal het meeste geklikt op de vacaturetitels ‘Python Developer’, ‘Data Scientist’ en ‘Software Engineer’. Verder stegen ook Javascript (+41,1 procent) en SQL (+40,5 procent) in populariteit.

Programmeertaal

Hoe komen deze cijfers bij Indeed binnen? Hoewel veel werkzoekenden op functie zoeken, is het juist zo dat softwareontwikkelaars dit combineren met het zoeken naar een specifieke programmeertaal. Voor hen zijn volgens Anouk Kon, Evangelist bij Indeed, vacaturetitels minder relevant. “Hoewel ze ook op zoek zijn naar ‘softwareontwikkelaar’ of ‘software-architect’, zoeken ze meestal in combinatie met een of meer programmeertalen. Verder zien we dat ze lange zoekopdrachten met formules gebruiken en sleutelwoorden uitsluiten.”


Lees dit: Wat is programmeertaal Julia en wat heb jij eraan?


Het aantal zoekopdrachten is het afgelopen jaar met ruim 10 procent afgenomen. Er werd 16, 3 procent minder gezocht op C++ en Matlab nam met 8,4 procent af. Verder daalden ook de zoekopdrachten naar PHP (-2,8 procent) en C# (-2,5 procent) in vergelijking met juli 2017.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home