Isabel Group lanceert Flowin met focus op e-facturatie

Myflowin isabel group

Fintechbedrijf Isabel Group introduceert Flowin, een nieuwe oplossing waarmee het Europese organisaties op weg zet met e-facturatie.

De Flowin-API maakt elke ERP-, boekhoud- en facturatiesoftware compatibel met het Europese Peppol-netwerk om veilig e-facturen te versturen en te ontvangen. Hiermee wil Isabel Group bedrijven klaarmaken voor de verplichte digitale facturatie die in België ingaat vanaf 1 januari 2026.

Een e-factuur is geen pdf-versie van een papieren factuur, maar een gestructureerd UBL-bestand (Universal Business Language, een XML-document) met alle nodige financiële data.

Om e-facturen te versturen, moeten Belgische bedrijven eerst verbinding maken met e-facturatienetwerk Peppol. Flowin maakt de brug tussen hun ERP- of andere facturatietool en Peppol. Het automatiseert verzenden en ontvangen van facturen vanuit hun bestaande software.

Via het Peppol-netwerk zet Flowin de e-factuur automatisch klaar in de software van de ontvangers. Ze hoeven bijgevolg geen e-mailbijlage op te slaan of de factuur anders te verwerken. De ontvanger heeft vervolgens de mogelijkheid om de factuur meteen te valideren of een goedkeuringsflow te starten.

Isabel Group richt zich met Flowin op organisaties in heel Europa. Vijftien softwarepartners hebben de API al geïntegreerd in hun oplossing. Het verkoopsmodel is eenvoudig: de softwarepartners nemen een abonnement en betalen per klant die e-facturatie activeert, niet per e-factuur.

Marie Costers, VP Business Solutions bij Isabel Group, benadrukt dat ze met CodaBox bezorgen al kopieën van elektronische aankoopfacturen aan boekhoudkantoren in ruim vijftig boekhoudpakketten leveren.

“Die ervaring hebben we nu gebundeld in een nieuwe oplossing voor software-uitgevers waardoor kmo’s uiteindelijk zelf eenvoudig elektronische facturen kunnen versturen en ontvangen. Dankzij Flowin kunnen software-uitgevers ervoor zorgen dat hun kmo-klanten meteen klaar zijn voor de algemene verplichting eind volgend jaar.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home