In deze landen worden webdevelopers het best betaald

Als je kijkt naar het salaris, is België een van de betere landen ter wereld om te werken als webdeveloper. Dat blijkt uit een onderzoek van Yell Business naar de salarissen van developers in 35 verschillende landen. 

Om de ranking te bepalen, werden de salarissen aangepast op basis van de algemene kosten voor levensonderhoud. België eindigde op een nette zevende plaats in de ranking met een gemiddeld salaris van €45.314,32. Aangepast op de kosten voor levensonderhoud wordt dit €40.459,38. 

De Chinezen zijn de grote winnaars in dit onderzoek. Met een salaris van €65.162,59 (aangepast op kosten van levensonderhoud) staan zij ruimschoots op de eerste plaats. Hoewel de salarissen in China lager liggen dan in België, maakt het verschil in kosten van leven dat de Chinezen stukken beter uit de verf komen in het onderzoek.

Salarissen in andere landen

Programmeertalen zijn internationaal van aard en daardoor kun je als developer je werk overal ter wereld uitvoeren. Daarom kan het de moeite waard zijn om over de grenzen te kijken op zoek naar een beter betaalde job. Andere landen waar je als webdeveloper goed kunt verdienen zijn opeenvolgend de Saoudi Arabië, Verenigde Staten, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Goede opties dus om het succes over de grens te zoeken. 

Landen waar je beter niet als developer kunt gaan werken als je veel geld wilt verdienen zijn achtereenvolgens Nieuw Zeeland, Ierland, Zuid-Korea, Nederland en Griekenland. In deze landen verdien je als webdeveloper namelijk het minst. Deze posities zijn op basis van salarissen aangepast op de kosten van leven in de verschillende landen. 

Verschillen tussen programmeertalen

Natuurlijk zijn de cijfers gebaseerd op gemiddelden en kunnen de salarissen flink variëren binnen het land zelf. Ook variëren de salarissen tussen verschillende programmeertalen. Als je kennis hebt van Clojure ben je het beste af. Deze programmeertaal levert wereldwijd namelijk het hoogste salaris op. 
Ben je nieuwsgierig naar alle cijfers uit het onderzoek naar salarissen van webdevelopers in verschillende landen? Je kunt alle cijfers hier bekijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home