IBM biedt toegang tot Z-mainframes in de cloud

IBM

IBM gaat het Z-mainframeplatform aanbieden via de IBM-cloud. Het aanbod neemt de vorm aan van virtuele machine en is vooral bedoeld voor ontwikkelaars.

IBM wil ontwikkelaars en testers toegang geven tot zijn Z-mainframes via de cloud. IBM noemt het aanbod IBM Z-as-a-Service of Wazi-aaS en richt het op ontwikkelaars en testers. De technologiereus zal virtuele machines uitrollen met daarop z/OS. Zo kunnen ontwikkelaars aan de slag gaan met de voordelen van een ontwikkelomgeving in de publieke cloud. Denk daarbij aan variabele hoeveelheden rekenkracht en een betaalmodel gebaseerd op consumptie. De oplossing komt met automatische provisionering en draait in een veilige cloudomgeving.

Let het aanbod wil IBM de brug slaan tussen de verouderde mainframe-architectuur en de voordelen van de moderne cloud. IBM hoopt er zo voor te zorgen dat ontwikkelaars aanzienlijk sneller toepassingen kunnen bouwen, testen en uitrollen.

Dinohardware vs dinobabies

Hoewel ze verouderd zijn, blijven mainframes relevant bij vooral oudere grote bedrijven. Voor IBM is de markt van oudere toestellen best lucratief. Dat is ietwat ironisch, aangezien net bekend raakte dat het bedrijf zijn oudere personeel niet op dezelfde manier bekijkt. Het bedrijf omschreef ze naar verluidt als Dinobabies die snel moeten uitsterven. Voor oudere hardware zoekt IBM wel naar moderne oplossingen, ouder personeel mag zijn plan trekken. IBM ontkent voor de volledigheid die aantijgingen, ook al komen ze uit gelekte mails.

IBM stelt zijn z/OS-aanbod in de cloud momenteel beschikbaar aan selecte testers als experiment. Bredere beschikbaarheid is gepland in de tweede helft van 2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home