HPE voegt AI toe aan 3PAR om problemen vroegtijdig te herkennen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat nieuwe features toevoegen aan zijn 3PAR-opslagoplossing. Door met nieuwe functies voor predictive analytics en automatisering te komen, wil het bedrijf de systemen voor intensieve en onvoorspelbare datacenter-workloads beter laten functioneren.

Het idee is dat moderne toepassingen niet altijd draaien zoals oorspronkelijk gehoopt. Indien dan problemen optreden, duurt het vaak uren totdat er een oplossing is. Om dit te adresseren voegt HPE zijn Infosight Predictive Analytics-platform toe aan de 3PAR-systemen, waardoor problemen vroegtijdig gespot worden. Vervolgens kan er overgegaan worden tot actie.

Het cloud-gebaseerde AI-platform HPE Infosight verzamelt en analyseert hiervoor voortdurend data. Ook levert het een predictive analytics-framework dat het voor gebruikers mogelijk maakt om het performance-problemen op te lossen en de oorzaak hiervan aan te wijzen. Door de minimalisering van de problemen neemt ook de ervaring voor de gebruikers toe, legt het bedrijf uit.

HPE beschikt over deze technologie doordat het vorig jaar Nimble Storage overnam. Destijds beloofde het bedrijf al de mogelijkheden naar de 3PAR-producten te brengen.

Prestatieverbeteringen

Naast deze functionaliteiten die uit Infosight voortkomen, komt HPE ook met updates die betrekking hebben op performance. Zo zal het eenvoudiger worden om software containers, gevirtualiseerde omgevingen en DevOps te draaien op de 3PAR-systemen.

Hiervoor biedt het bedrijf een nieuwe toolset, om de workloads te automatiseren en beheren in de on-premises datacenters en in de private cloud-omgevingen. Bovendien breidt de bestaande integratie met Docker en Mesosphere DC/OS uit, 3PAR werkt voortaan namelijk ook met Kubernetes en Red Hat OpenShift.

Overige updates

Tot slot komt de update met nog wat andere toevoegingen, zoals een nieuwe plug-in voor VMware’s vRealize Orchestrator-automatiseringstool en blueprints voor configuratie management-tools als Ansible en Puppet. Ook vinden we nieuwe software development kits voor de Ruby- en Python-programmeertalen die ontwikkelaars kunnen gebruiken voor de automatisering van opslagfunctionaliteiten.

HPE maakt de nieuwe features per direct beschikbaar voor zijn 3PAR-klanten. Gebruikers hoeven niet extra te betalen voor de functionaliteiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home