Groups-functionaliteit keert terug naar LinkedIn

LinkedIn, het sociale netwerk voor professionals van Microsoft, komt met een grote verandering in de manier waarop het gebruikt wordt. Eind deze maand worden de groepen opnieuw gelanceerd, in een poging de meer dan vijfhonderd miljoen verschillende gebruikers een stuk actiever te maken.

Eerder dit jaar werd plotseling, zonder dat daar al teveel aandacht aan besteed werd, besloten de standalone LinkedIn Groups app stop te zetten. Nu wordt de dienst geheel geïntegreerd in de gewone app en wat meer gestroomlijnd. Er worden enkele functies uit de groepen gehaald, zodat het geheel makkelijker werkt. Tegelijk voegt Microsoft ook wat nieuwe functionaliteit toe.

Vernieuwde focus

Voortaan is het niet meer mogelijk voor admins om reacties vooraf te modereren en om groepsberichten als mail naar iedereen te versturen. Tegelijk komen er wel nieuwe mogelijkheden binnen de groepen, waaronder het maken van threads en het plaatsen van video’s en andere media.

De veranderingen werden kortgeleden bekend gemaakt aan groepsgebruikers en TechCrunch kon ze bevestigen bij Microsoft. Dat bepaalde functies sneuvelen, komt doordat de integratie daarvan binnen LinkedIn niet zo eenvoudig bleek. De bedoeling is dan ook om bepaalde functies die nu sneuvelen later terug te brengen, waaronder het kunnen modereren van reacties.

Spookstad

De hoop van Linkedin was, dat met de lancering van de Groups-app, de twee miljoen groepen meer gebruikt zouden worden. Gebruikers zouden dan meer posten, meer lezen en als ze zelf een groep zouden beheren, daar meer tijd aan besteden. Maar dat bleek niet helemaal te lukken.

Het verhaal ging juist dat de Groups-app ervoor zorgde dat het platform minder gebruikt werd. Daarnaast bleef de ontwikkeling van de app achter op die van LinkedIn, dat veel frequentere updates kreeg. Dat deed LinkedIn in februari beslissen om de Groups-app te sluiten en integreren met de reguliere app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home