Google voert Chrome-apps pas finaal af vanaf 2025

google chrome

Google zal nog tot januari 2025 Chrome Apps ondersteunen. De toepassingen worden intussen vervangen door Progressive Web Apps.

Google maakt komaf met zijn eigen Chrome Apps. In 2020 stopte Google al met nieuwe publieke toepassingen in de Chrome Web Store te aanvaarden. Private applicaties van bedrijven bleven wel nog ondersteund. Dat blijft nu tot zeker januari 2025 het geval, laat Google weten. De deadline voor het finale einde van de ondersteuning van de applicaties wordt zo even uitgesteld, na feedback van zakelijke gebruikers.

PWA

Google stelt vast dat Chrome Apps nooit echt zijn doorgebroken. De toekomst is in handen van de populairdere en modernere Progressive Web Apps (PWA). Het bedrijf moedigt ontwikkelaars dan ook aan om hun toepassingen zo snel mogelijk naar PWA’s om te zetten. De technologie heeft meer mogelijkheden, is betrouwbaarder en laat je toe om meer mensen te bereiken, klinkt het.

Chrome Apps zijn als browser-centrische applicaties enkel compatibel met Chrome. PWA is een breder gedragen technologie die de applicaties browser-agnostisch maakt. In feite is de technologie sinds de lancering ervan in 2010 voorbijgestreefd.

Dat Google een einde wil maken aan de ondersteuning ervan, is per uitzondering erg begrijpelijk. Het bedrijf kan als geen andere eigen diensten en toepassingen naar het kerkhof sturen ondanks eerder gemaakte beloftes, maar dit verhaal is een uitzondering. Google communiceert ruim vooraf over de deadlines en heeft gelijk dat PWA’s de weg voorwaarts zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home