Google test prototype van AR-bril in dagelijks leven

Google next gen AR-bril

Augmented Reality-bril met vertaal-, ondertitel- en navigatiefuncties in testfase vanaf augustus in de VS.

Google zal vanaf augustus het prototype testen van de nieuwe AR-bril. De IT-gigant heeft de Augmented Reality-bril uiteraard al getest in hun lab. De volgende stap is nu om de bril in het dagelijkse leven te testen. Het gaat in de eerste plaats om testen in verband met vertaal- en ondertitelingsfuncties. Ook de gedragingen van de bril op het vlak van navigatie worden onderzocht. Geruchten doen de ronde dat Google hoopt om de AR-bril in 2024 op de markt te brengen al is het bedrijf daar zal mysterieus over.

Rekening houden met real-life-factoren

Google triggerde de tech-wereld in mei met de terugkeer van hun augmented reality bril. De IT-reus showde toen een vroeg prototype van de ‘next-gen’-bril. Na een uitgebreide reeks testen in een labo, is het nu tijd om de echte wereld binnen te stappen.

“Deze levensechte testen zullen ons beter leren  hoe onze toestellen gebruikers kunnen helpen bij dagdagelijkse zaken”, zegt Juston Payne in een blog. Hij is productmanager op de AR en VR afdeling van Google. “We zijn bezig met de ontwikkeling van AR-navigatie en factoren zoals het weer of drukke kruispunten zijn moeilijk tot onmogelijk in rekening te nemen in een lab.”

Een handvol Google—medewerkers en geselecteerde testers zullen vanaf augustus de AR-bril onder de loep nemen.  De prototypes zijn uitgerust met camera’s, microfoons en in-lens displays. De bedoeling is onder andere om audiovisuele functies te testen voor vertaling, ondertiteling en navigatie. Al zullen die functies zich eerder beperken tot ondersteuning van navigatie en vertalingen.

Lessen geleerd uit Google Glass-debacle

Google heeft lessen getrokken uit hun eerste AR release in 2012. Google Glass werd toen met veel bombarie op de wereld los gelaten maar bleek even snel een groot fiasco. Onder andere de weinig esthetische bril, veiligheidsproblemen en het ontbreken van echt nuttige functies lagen aan de basis van het debacle. Google wil het deze keer wel goed doen.

Payne schrijft in de blog dat de next-gen AR-bril nog in de beginfase zit. “De testen moeten ons op weg zetten om alle functies goed te analyseren. Alles moet juist zijn met veel oog voor de privacy van de testers en de personen rond hen. Naargelang we bijleren over de mogelijkheden van AR zullen we meer updates brengen,” besluit Juston Payne.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home