Google pleziert ontwikkelaars met Firebase-updates en extra security

Firebase extensies

Firebase krijgt nieuwe extensies, native ondersteuning voor Swift, security-verbeteringen, monitoring van prestaties en meer.

Op ontwikkelaarsconferentie Google I/O presenteert de zoekgigant tal van verbeteringen voor appontwikkelplatform Firebase. Zo voegt het een aantal nieuwe extensies toe waaronder Stripe voor automatische abonnementen en betalingen. Je vindt de volledige lijst met Firebase-extenties hier terug.

Verder krijgt het ontwikkelplatform binnenkort een update met native Swift-ondersteuning, de ontwikkeltaal voor Apple-producten. Dit maakt het eenvoudiger voor ontwikkelaars om de capaciteiten van Firebase te gebruiken voor bijvoorbeeld macOS voor database-oproepen.

Google versterkt de backend-beveiliging met de lancering van Firebase App Check. Die controleert onder andere betaalfraude, phishing of datadiefstal. De functie was al langer in bèta beschikbaar voor ontwikkelaars. De toepassing verlaat die fase en is nu beschikbaar voor iedereen.

Firebase Crashlytics integreert voortaan in Google Play en Android Studio. Binnen Google Play kunnen ontwikkelaars tussen de test- en productiefase sneller bugs afvangen en crashes aanpakken. Crashlytics in Android Studio biedt hen de mogelijkheid om problemen te onderzoeken en reproduceren door de foute stukjes code uit te lichten.

Tot slot lanceert Google ook Flutter 3 officieel. Het opensource framework was al langer verkrijgbaar als bèta maar is nu algemeen beschikbaar. Dankzij Flutter kunnen ontwikkelaars native multiplatform-apps bouwen vanaf één codebasis.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home