Google lanceert preview van SDK voor toestel-overschrijdende ervaringen op Android

android devops

Google lanceert een preview van zijn Cross Device SDK. Die moet naadloze ervaringen gespreid over toestellen mogelijk maken.

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de Cross Device SDK voor Android. Dat laat Google weten. De SDK moet ontwikkelaars helpen om toepassingen te bouwen die over verschillende toestellen heen werken. Google neemt de connectiviteits-perikelen zoals authenticatie- en connectieprotocollen voor zijn rekening, zodat je bij het bouwen van een applicatie kan focussen op de ervaring.

De preview omvat een set van API’s gebouwd rond die belangrijkste functies:

  • Device discovery: maakt het mogelijk om eenvoudig nabije toestellen te vinden en de doel-toepassing te starten op ontvangerstoestellen
  • Secure connections: laat veilige low latency-verbindingen in twee richtingen toe via geautoriseerde toestellen.
  • Multi-device Sessions: laat je toe om de ervaring van een applicatie naadloze verder te zetten op een ander toestel.

Nieuwe functionaliteit

Concreet laat de SDK met de API’s handige nieuwe functionaliteit toe. Google geeft enkele voorbeelden. Zo kan een gebruiker een artikel lezen op een tablet en vervolgens naadloos verder lezen op de smartphone. In een ander voorbeeld rondt iemand de aankoop van een digitale film af op de telefoon, nadat die op Android TV is gestart. De relevante app staat dan telkens klaar, zonder dat je die manueel moet zoeken en openen.

De technologie werkt ook voor toepassingen van verschillende gebruikers. Zo kan je eenvoudig samen een bestelling voor eten plannen of een geplande route doorsturen naar een vriend.

Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen meteen aan de slag. Google heeft een schaar-steen-papier-voorbeeldtoepassing ontwikkeld die je op GitHub kan vinden ter illustratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home