Google opent Fuchsia besturingssysteem voor externe ontwikkelaars

Google Fuchsia

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu code bijdrage aan Fuchsia, een experimenteel opensource-besturingssysteem van Google. 

Fuchsia verscheen voor het eerst in 2016 als project op de officiële GitHub pagina van Google. Tot nu toe konden ontwikkelaars buiten Google wel toegang krijgen tot de code, maar nog niet hun eigen project bijdragen. Daar komt nu verandering in. 

“Fuchsia is een langetermijnproject om een opensource besturingssysteem te creëren en vandaag breiden we het opensource model van Fuchsia uit om bijdragen vanuit het publiek te verwelkomen”, schrijft Wayne Piekarski, Developer Advocate bij Google Fuchsia in een blog

Google helpt ontwikkelaars op weg

Om ontwikkelaars bij te praten, brengt Google een openbare engineering roadmap uit die de technische prioriteiten voor Fuchsia schetst. Om een gedetailleerder inzicht te krijgen in de ontwikkelingen, publiceert Google ook een issue tracker die laat zien aan welke bugfixes en verbeteringen er momenteel wordt gewerkt. 

Naast de technische hulpmiddelen, brengt Google ook een document uit dat het governance model schetst. Het document biedt developers een overzicht van hoe ze code kunnen bijdragen en welke rol ze kunnen innemen in de ontwikkeling van het besturingssysteem. 

Fuchsia als opvolger van Android

Met Android onder zijn hoede weet Google wat erbij komt kijken om een besturingssysteem te ontwikkelen. Toch zit er een wereld van verschil tussen Android en Fuchsia. Waar Android gebaseerd is een beproefde Linux kernel, is Fuchsia gebaseerd op een veel nieuwe software: Zircon. Dat is een microkernel die slechts de minimaal benodigde code bevat om essentiële functies van het besturingssysteem uit te voeren.

Fuchsia OS is een mogelijke opvolger van Android. Op dit moment is het OS nog vooral experimenteel. Het wordt gebruikt als proefveld om nieuwe functies en technologieën voor besturingssystemen te testen. In de toekomst komt er mogelijk een meer geavanceerde versie van Fuchsia die zijn weg vindt naar commerciële apparaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home