Google Chrome redesign nu beschikbaar op desktop en mobiel

chrome canary

Google heeft in Chrome 68 een functie verborgen om het nieuwe design al te testen. Zowel de desktop- als iOS-versie kunnen van de redesign genieten, Android-gebruikers moeten nog heel even wachten.

Eerder deze maand kondigde Google een nieuw design van Chrome aan in de Canary-builds. Iedereen die wou, kon ermee aan de slag. Enig nadeel: De Canary-versie van Chrome wordt door Google gebruikt om de allernieuwste functies te testen en is niet altijd even stabiel in gebruik. Vanaf vandaag integreert Google het nieuwe design in de gewone versie van Chrome en de béta-versie.

Desktop en iOS

Wie graag wil weten wat de grote veranderingen zijn van het nieuwe design van Chrome, kan hier terecht voor een uitgebreide analyse. Je kan zowel de desktop- als iOS-versie van het nieuwe design voorzien. Android-gebruikers moeten nog heel even wachten. Zo ga je ermee aan de slag:

 

  • Desktop: Typ in de adresbalk chrome://flags/#top-chrome-md en verander de standaardoptie van default naar refresh. Klik op de herstart-knop onderaan om direct van het nieuwe design te genieten.
  • iOS: Typ in de adresbalk chrome://flags/#top-chrome-md en schakel UI Refresh Phase 1 in. Herstart de internetbrowser om direct van het nieuwe design te genieten.

 

We verwachten dat Android heel snel het nieuwe design krijgt. Benieuwd hoe de nieuwe mobiele versie van Chrome eruit ziet?

 

 

Chrome 68

Chrome 68 markeert ook de start dat elke website zonder HTTPS-verbinding als onveilig wordt gemarkeerd. Vanaf Chrome 69, die in september op de planning staat, verdwijnt het groene slotje met veilig van HTTPS-verbindingen. Google gaat er dan vanuit dat het internet standaard veilig genoeg is en dat gebruikers enkel moeten worden gewaarschuwd wanneer er een probleem is.

Mogelijk integreert Chrome 69 standaard het nieuwe design zodat je niet de speciale omweg moet gebruiken die we hierboven uitleggen. Afwachten wanneer de zoekgigant tevreden is van alle resultaten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home