GitHub worstelt met de ene na de andere storing

GitHub

In de afgelopen drie dagen kregen GitHub-developers over de hele wereld te maken met service-onderbrekingen. Deze storingen maakten het onmogelijk om standaard programmeertaken uit te voeren.

Op 21 april werden GitHub-diensten voor ten minste anderhalf uur geplaagd door storingen. Op 22 april zorgden twee storingen achter elkaar ten minstens twee uur lang voor problemen. En ook gisteren, op 23 april, werden meerdere GitHub-diensten geteisterd door problemen

Het is nog niet bekend wat de oorzaak was voor de GitHub-storingen. Ook heeft Microsoft geen verdere informatie verschaft over de herstelprocedure. De storing van GitHub heeft onder meer invloed op Git Operations, API Requests, Webhooks, Issues, pull requests en projecten, GitHub Actions, GitHub Packages en GitHub Pages. 

Oorzaak onbekend

Op de GitHub-statuspagina wordt alleen voor Git Operations aangegeven dat er een incident is. De andere diensten hebben het label ‘aangetast’. De statuspagina geeft periodieke updates over hoe Microsoft probeert verschillende storingen te verhelpen. 

Microsoft maakt vooralsnog niet bekend wat er nu precies mis is gegaan. Op het Twitter-account van GitHub Education verscheen een tweet die de storingen van GitHub Classroom en education.github.com bevestigde. We hopen binnenkort meer te weten over de oorzaak van de GitHub-storingen.

Vorige week nog voerde GitHub een grote verandering door: het platform maakte al zijn belangrijkste functies gratis beschikbaar en verlaagde ook de prijs van de betaalde abonnementen. Met deze zet wil GitHub zijn marktaandeel vergroten en nog meer developers naar het platform trekken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home