GitHub voor Android en iOS gaat live

github

Na een uitgebreide bétaperiode op iOS en een kortere testfase op Android is Microsoft nu klaar voor de lancering van een mobiele versie van Github. De app is beschikbaar voor beide platformen.

Microsoft lanceert een Github-app voor Android en iOS. Onofficiële versies van GitHub waren al langer te gebruiken om te werken op het platform, maar tot de release van een eigen universele mobiele app kwam het jarenlang niet. Pas elf jaar na de oprichting in 2008, werd in november 2019 aangekondigd dat er een mobiele versie voor zowel iOS als Android aan zat te komen. iOS kreeg direct een beta, de Android-versie volgde enkele maanden later.

Microsoft kocht GitHub medio 2018 voor omgerekend bijna zeven miljard euro, waarna de ruim veertig miljoen gebruikers hun projecten maakten onder Microsoft als eigenaar.

Functies

De release van de mobiele versie komt, gezien het grote aantal thuiswerkers op dit moment vanwege het coronavirus, op een gunstig moment voor ontwikkelaars. Daarnaast gaat de release van de officiële GitHub-app gepaard met een aantal handige features, waaronder het sorteren van taken middels één swipe, reacties kunnen plaatsen op aangekaarte problemen en het samenvoegen van requests.

In de maanden dat de GitHub-beta’s te gebruiken waren, hebben de makers niet stilgezeten. Volgens Ryan Nystrom, director of engineering, zijn er ruim tweehonderd bugs weggewerkt. Zestigduizend testers maakten dat mogelijk. In de komende maanden zal er een roadmap worden gepubliceerd met daarin aankomende features voor GitHub.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home