GitHub rondt kaap van 100 miljoen ontwikkelaars

GitHub

Sinds deze week wordt GitHub gebruikt door meer dan 100 miljoen ontwikkelaars. Daarmee zit het twee jaar voor op de eigen planning.

Vier jaar geleden liet GitHub weten dat het in 2025 100 miljoen ontwikkelaars op het platform wilde verwelkomen. Vandaag blijkt die ambitie conservatief. Deze week al behaalde het platform de significante mijlpaal, twee jaar eerder dan voorzien. GitHub blijft strijdlustig en geeft aan dat het cijfer slechts een begin is, al missen we een nieuwe concrete ambitie.

Het is wel de bedoeling om ontwikkelaars vooraan te blijven plaatsen. Dat omschrijft GitHub zelf als een uitdaging. Het profiel en de rol van de ontwikkelaar zijn sinds de oprichting in 2007 immers sterk veranderd. Vandaag wordt GitHub wereldwijd omarmd door ontwikkelaars met een almaar crucialere rol binnen bedrijven.

Integratie van AI

Het platform, dat sinds 2018 eigendom is van Microsoft, gebruikt de gelegenheid om een toekomstbeeld te schetsen. Het is de bedoeling om ontwikkelaars meer te bieden dan enkele tools. GitHub wil hen in alles voorzien wat ze nodig hebben. AI zal daar een belangrijke rol in spelen en dan specifieker GitHub Copilot. Die oplossing helpt ontwikkelaars om code te schrijven maar is controversieel, omdat ze als betaalde AI-tool wel gebouwd is aan de hand van opensource-code.

GitHub kijkt verder naar de toekomst via GitHub Next: een R&D-initiatief voor de ontwikkeling van nieuwe tools zoals Code Brushes om eenvoudiger code aan te passen, en Hey GitHub om code te schrijven met spraaktechnologie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home