GitHub ontoegankelijk voor ontwikkelaars

GitHub

Problemen bij GitHub zorgden ervoor dat de dienst deze middag onbruikbaar was voor ontwikkelaars wereldwijd. De impact van het probleem was niet bij iedereen even groot en GitHub heeft de oorzaak intussen gevonden.

GitHub was enkele uren ontoegankelijk voor ontwikkelaars vandaag. Sommige gebruikers konden niet of moeilijk inloggen, voor andere werkte de website traag. De meest gerapporteerde fout is een error 500 op alle pagina’s van de dienst. De panne had impact op het werk van developers, dat in sommige gevallen tot stilstand kwam. In een recente update geeft GitHub aan dat het achterliggende probleem gemitigeerd is. De functionaliteit is zich momenteel opnieuw aan het herstellen.

Ontevredenheid

De problemen begonnen iets voor de middag, ongeveer gelijktijdig met de ochtend in de VS. De sterke integratie van GitHub in de worklflow van ontwikkelaars zorgde ervoor dat het werk tijdens de meer dan twee uur durende panne tot stilstand kwam. Op Twitter ventileren gebruikers hun ontevredenheid met de recente stabiliteit van de dienst. Een maand geleden kende GitHub ook al een grote panne.

Weinig verrassend wordt de rol van Microsoft in vraag gesteld. De softwarereus nam GitHub immers over in 2018, wat destijds heel wat argwaan teweegbracht. In eerste instantie was die terughoudendheid ongegrond, aangezien Microsoft de dienst verbeterde en interessante functies naar de gratis versie uitrolde.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home