GitHub maakt Projects beschikbaar voor iedereen

GitHub

GitHub Projects verbindt de planning van een gebruiker aan die van zijn of haar collega’s. De nieuwe toepassing moet het samenwerken van een groep collega’s aan een Issue vergemakkelijken.

Met de release van Projects voor iedereen wil GitHub gebruikers meer laten halen uit tabellen, boards, automatisatie en grafieken. Teams zullen het werk kunnen organiseren en bijhouden in aangepaste velden die veel weg hebben van een spreadsheet.  “Door de functie open te stellen spelen we nog meer in op de noden van de gebruikers”, stelt GitHub. Die gebruikers kunnen gegevens bekijken vanuit verschillende invalshoeken.

Aangepaste data en automatisatie

Projects maakt het mogelijk om Issues te groeperen op bijvoorbeeld prioriteit, status of eender welk aangepast veld. Gebruikers kunnen ook concept-issues aanmaken metadata, real-time projectupdates geven, enzovoort.

GitHub Projects laat werkteams toe om prioriteiten, labels, toewijzingen, reviewers, enzovoort in te stellen, aangepast aan de processen en workflows. Grafieken van hun kant kunnen worden geconfigureerd om de cyclussnelheid, werkstatus en complexe visualisaties bij te houden. Door middel van ingebouwde workflows en API’s kunnen robots bepaalde processen voor hun rekening nemen.

Nieuwe functies op komst

GitHub kondigde aan dat Projects zal blijven evolueren. De focus in de komende maanden ligt op het verbeteren van de dagelijkse werking. GitHub focust eveneens op betere manieren om teamlid van een issue betrokken te houden. Dat zal onder andere gebeuren door een vernieuwde lay-out van de tijdslijn en rijkere, meer complexe workflows via automatisatie. Tot slot werkt het bedrijf aan GitHub voor smartphones en tablets zodat Issues en Projects altijd en overal beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home