GitHub maakt bèta van Copilot Chat algemeen beschikbaar

Na de introductie van GitHub Copilot Chat bèta voor alle gebruikers van GitHub Copilot for Business in juli, is de functie nu algemeen beschikbaar.

De functie GitHub Copilot Chat in bèta werd in juli geïntroduceerd voor gebruikers van GitHub Copilot for Business. Nu is de feature beschikbaar voor alle gebruikers van GitHub Copilot in Visual Studio en VS Code.

Aan de slag

Nu kunnen alle gebruikers direct in het IDE met AI converseren over codering, via de chatinterface. De AI-assistent staat ontwikkelaars bij in hun geprefereerde natuurlijke taal.

Momenteel is GitHub Copilot Chat bèta ondersteund in de editors van zowel Visual Studio als Visual Studio Code. Gebruikers van GitHub Copilot for Individual gaan een mail ontvangen met daarin de volgende stappen die ze moeten nemen. Die gebruikers moeten wel deelnemen aan het bèta-programma van GitHub. Voor wie dat nog niet doet, zit er meteen een link in de desbetreffende mail.

lees ook

GitHub Copilot beschuldigd van plagiaat

De mogelijkheden

Het is nu mogelijk voor zowel individuen als teams om de AI van GitHub Copilot Chat te gebruiken om:

  • Nieuwe talen te leren
  • Bugs te fiksen
  • Nieuwe frameworks te leren kennen
  • Coderingsvragen te stellen in natuurlijke taal

Door binnen de integrated development environment te blijven, moet het ontwikkelproces gestroomlijnd worden, zodat ontwikkelaars hun focus kunnen blijven houden.

Met GitHub Copilot Chat kunnen gebruikers ook patches voor beveiliging voorstellen. Hiermee zou de algemene security van opensource projecten verbeteren volgens GitHub.

Andere functies en voordelen die GitHub benadrukt voor Copilot Chat zijn:

  • Live hulp: de AI kan in real time tips en oplossingen over codering suggereren
  • Analyses van code – dat kan ook in kleinere stukjes
  • Beveiliging – de AI kan suggesties doen voor aanpassingen en het aantal kwetsbaarheden verminderen
  • Debugging – de AI kan problemen identificeren en vervolgens suggesties doen, uitleg geven en alternatieven voorstellen

Wanneer het systeem een codesuggestie doet uit een publieke bijdrage, is er wel een tool aanwezig die daar een melding van maakt. Eerder dit jaar integreerde Microsoft GitHub Copilot al in zijn applicatie Terminal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home