GitHub Copilot doet productiviteitsgevoel stijgen

GitHub

Ontwikkelaars die de suggesties van GitHub Copilot omarmen, voelen zich productiever. Dat wijst onderzoek van GitHub zelf uit.

Ontwikkelaars die Copilot gebruiken, voelen zich productiever. Dat blijkt uit onderzoek van GitHub zelf bij 2.000 ontwikkelaars. Copilot stelt zelf lijnen code voor op basis van een AI-model getraind op miljarden lijnen opensource-code. Ontwikkelaars die 30 procent van die suggesties acceptabel vonden, rapporteren een grote productiviteitswinst. Wie maar 23 procent van de suggesties nuttig vindt, geeft nog steeds aan een bescheiden toename van de productiviteit te ervaren.

Handig startpunt

Het onderzoek peilt enkel naar de toename in het subjectieve productiviteitsgevoel. De bevraging wijst uit dat ontwikkelaars er niet mee inzitten om de suggesties van Copilot aan te passen. Het volstaat voor de meeste bevraagden dat ze een handig startpunt krijgen aangereikt om op verder te bouwen.

GitHub Copilot is sinds vorige maand algemeen beschikbaar. Hoewel de dienst getraind is op vrij beschikbare opensource-code, kost het gebruik ervan wel geld. Dat zorgde al voor enige discussie binnen de opensource-wereld. De korte algemene beschikbaarheid maakt het moeilijk om de impact van Copilot op lange termijn in te schatten. Het lijkt er dus wel op dat ontwikkelaars die ermee aan de slag gaan, over het algemeen fan zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home