Fortinet introduceert AIOps voor geautomatiseerd netwerkbeheer

fortinet

Fortinet brengt verbeterde AIOps-functionaliteiten toe aan zijn netwerkoplossingen. Die moeten IT-beheerders in staat te stellen om problemen op het netwerk proactief op te lossen.

Een functioneel en veilig netwerk is vandaag de dag van goudwaarde voor zakelijk succes. Om het bedrijfsnetwerk in optimale staat te houden, hebben beheerteams nood aan ondersteunende tools die hen een uitgebreid overzicht bieden op wat er allemaal op het netwerk afspeelt. Fortinet speelt in op de groeiende nood aan geautomatiseerd netwerkbeheer met nieuwe AIOps-functionaliteiten.

De beveiligingsspecialist ging tien jaar geleden van slag met het ontwikkelen van AI- en ML-tools om potentiële beveiligingsproblemen sneller en accurater te detecteren. Fortinet kan nu 100 miljard incidenten per dag analyseren.

De AIOps-functionaliteiten voegen hier nog een extra laag automatisering aan toe om het netwerk in optimale conditie te houden. FortiAIOps geeft meer bepaald aanbevelingen voor hardware- en softwareconfiguraties en vereenvoudigde probleemoplossing. Dit kan worden toegepast op alle niveaus van het netwerk:

SD-WAN

De bekroonde tool Fortinet Secure SD-WAN omarmt nu volledig de mogelijkheden van AIOps, zoals functionaliteit voor het bijhouden van key performance indicators voor netwerkinterfaces, systeembronnen en de bandbreedte die internetproviders bieden. Fortinet Secure SD-WAN berekent op dynamische wijze SLA-baselines om optimale netwerkprestaties te waarborgen.

Vaste en draadloze LAN’s

De nieuwe FortiAIOps-versie geeft netwerkbeheerders real-time inzicht in potentiële problemen voordat netwerkgebruikers daar negatieve gevolgen van kunnen ondervinden. Andere verbeteringen zijn configureerbare SLA’s om key performance indicators voor het netwerk aan te passen en optimaliseren, zodat je optimaal zicht op de netwerkstatus houdt.

lees ook

Fortinet stopt 2,4 Tbit/sec in 4U chassis voor hyperscalers en 5G-providers

5G & LTE

Fortinet is de eerste leverancier die die AIOps op basis van 5G- en LTE-verbindingen aanbiedt. Dat vergroot het overzicht en stelt je in staat om gegevensanalyses uit te voeren tot op het niveau van WAN-verbindingen, in plaats van alleen op het niveau van SD-WAN-abstractie. Met als resultaat een effectievere probleemdiagnostiek en verbeterde veerkracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home