Europa lanceert online platform om robotgebruik te sensibiliseren

Robospot

Onder de noemer Robospot opent Europa een online hub waar de hele gemeenschap niet-technische aspecten kan verkennen van robotica.

Robots zijn overal rondom ons, zowel fysiek als digitaal. Ze hebben een impact op ons werk en privé, maar ze worden niet altijd even goed begrepen. Daarom lanceert Europa met Robospot een online platform waar de hele gemeenschap terecht kan – van onderzoekers en industriewerkers tot leerkrachten, directie of curieuze particulieren.

Het online platform past binnen het Robotics4EU-project en focust op onder andere ethische zaken, gezondheidszorg, inspectie en onderhoud van infrastructuur, agricultuur en agile producties. Robotics4EU is een driejarig project waar zeven organisaties uit zes Europese landen hun expertise in robotica delen.

Op Robospot kan je een community van projecten, organisaties en individuelen terugvinden om robots meer verantwoordelijk te maken. Je kan er een online netwerk bouwen, spreken met experts en nieuwe events ontdekken. Opensource-projecten zijn ook beschikbaar en andere leden kunnen er hun eigen projecten delen.

Hebben we je interesse gewekt? Registreer je hier gratis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home