Docker verkoopt zijn Enterprise-suite aan Mirantis

docker

Docker, de pionier in softwarecontainers, verkoopt zijn gehele Enterprise-suite aan Mirantis. De pionier gaat zich volledig focussen op Docker Desktop, de lokale coderingstool voor het bouwen van containerapplicaties, en de Docker Hub-marktplaats van kant-en-klare applicatiecomponenten.

Docker wist een broodnodige 35 miljoen dollar op te halen bij Benchmark Capital en Insight Partners om de nieuwe bedrijfsrichting te ondersteunen. De focus ligt vanaf nu volledig op het bieden van tools voor ontwikkelaars. Voormalig CPO Scott Johnston is, na slechts zes maanden actief te zijn geweest als CPO, aangesteld als de nieuwe CEO van Docker, aldus Silicon Angle.

Populairste ontwikkelingstool

De pionier in softwarecontainers levert momenteel de populairste, gelijknamige ontwikkelingstool, die de meeste containerapplicatieprojecten ondersteunt. Bovendien biedt de in 2011 opgerichte start=up ook aanvullende aanbiedingen, die andere aspecten van ontwikkeling automatiseren.

Docker verkoopt nu het complete pakket commerciële producten, genaamd Docker Enterprise, aan Mirantis, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en ondersteuning van Kubernetes en OpenStack.

De Enterprise-suite combineert de ontwikkeltools van het bedrijf met functies waarmee bedrijven de door hun ontwikkelaars gebouwde containertoepassingen kunnen beheren, beveiligen en bewaken. Ongeveer een derde van de Fortune 100- en een vijfde van de Global 500-bedrijven maken gebruik van deze oplossing.

Twee verschillende bedrijven

“We hebben vastgesteld dat Docker twee zeer verschillende bedrijven had: de ene was een actieve ontwikkelaar en de andere een groeiende onderneming. We hebben ook geconstateerd dat het product en de financiële modellen enorm verschilden. Dit leidde tot de beslissing om het bedrijf te herstructureren en de twee bedrijven te scheiden. Dat is het beste voor klanten en bovendien een mogelijkheid om de toonaangevende technologie van Docker te laten gedijen”, zegt vertrekkend Docker-CEO Rob Bearden.

Mirantis neemt niet alleen de gehele Docker Enterprise-suite over, maar ook de bijbehorende klantencontracten en de ongeveer 300 medewerkers. Zij zullen zich bij het bedrijf aansluiten als onderdeel van de deal.

Mirantis Cloud Platform

Docker Enterprise wordt geïntegreerd met het Mirantis Cloud Platform, dat ondernemingen helpt on-premises hardware van Kubernetes te implementeren en uit te voeren. Daarnaast zijn er plannen om op termijn ook een beheerde versie te introduceren.

Ook blijven Docker en Mirantis samenwerken om integratie tussen hun beide oplossingen te behouden. Dat komt er op neer dat er een toekomst is voor de visie die Johnston vorig jaar heeft ontwikkeld voor de ontwikkeling van containers. Hij wil een “continu platform bieden, van de ontwikkelaarservaring tot de operationele kant.” 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home