Developers: Google Go is meest gewilde programmeertaal in 2020

developer

Veel developers willen Go leren, een programmeertaal van Google gericht op grote systemen. Tegelijkertijd zijn developers het zat om meetings bij te wonen en zijn veel ontwikkelaars die werken bij grote multinationals niet tevreden met hun baan. Deze cijfers blijken uit een survey door HackerEarth. In deze survey ondervroeg HackerEarth 16.655 developers verspreid over 76 verschillende landen. 

Go komt naar voren als programmeertaal die de meeste developers willen leren. Go wordt gebruikt door veel grote tech-bedrijven, onder andere bij Google, Netflix, American Express, Salesforce, IBM, Target, Twitter, Uber en Dropbox. 32% van alle ervaren developers kiest Go als programmeertaal om te willen leren. Met deze cijfers loopt Go sterk voor op Python. 24% van de ondervraagden geeft aan Python te willen leren. Andere gewilde programmeertalen zijn Kotlin, JavaScript, Microsoft’s JavaScript Typescript, Scala en R. 

Uit de Go project’s 2019 survey blijkt dat de meeste developers de taal gebruiken voor webdevelopment. Ook gebruiken veel developers Go voor database development en het programmeren van netwerken en systemen. Microsoft’s Visual Studio Code is de meestgebruikte code editor onder Go-developers. 

Meer resultaten uit de survey

Naast de meest gewilde programmeertalen komen er nog meer interessante resultaten uit de survey door HackerEarth. Wanneer developers gevraagd werden om wat hun productiviteit verder zou verbeteren, gaf 70% aan minder meetings te willen. Andere wensen voor verbeterde productiviteit zijn: meerdere monitoren, een headphone interruption policy, constante beschikbaarheid van eten en koffie en een opgeruimde werkplek. 

HackerEarth heeft een happiness index gemaakt voor de verschillende soorten bedrijven waar developers werken. Hieruit bleek dat 70% van de developers bij een multinational niet tevreden is over hun baan. Slechts 14% van de developers bij groeiende startups zijn ontevreden en maar 7% van de developers bij een klein of middelgroot bedrijf is er ontevreden. Ten slotte ontdekte HackerEarth de top drie aan voordelen waar developers waarde aan hechten bestaat uit: een goed loopbaanperspectief, technische uitdagingen en interessante projecten en de vergoeding die ze krijgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home