Android 15 haalt platformstabiliteit: alles zit erin

android

Google rolt de derde bètaversie van Android 15 uit met platformstabiliteit en een nieuwe wijziging in de gebruiksinterface van passkeys. 

In april dit jaar lanceerde Google de eerste publieke bètaversie van Android 15, al gaf die nog niet heel veel prijs. Een tweede bètaversie volgde, en nu kondigt het bedrijf een nieuwe derde bètaversie van het besturingssysteem aan, waarin platformstabiliteit wordt bereikt. Hiermee kunnen app-ontwikkelaars hun applicaties beginnen testen in de bètaversie.  

Derde bètaversie

De derde bètaversie van Android 15 bevat platformstabiliteit, wat betekent dat de ontwikkelaars-API’s en al het app-gerichte gedrag nu definitief zijn om te bekijken en te integreren in jouw apps. Bovendien kunnen apps die gericht zijn op Android 15 beschikbaar worden gemaakt in Google Play.   

Verder schijft Google in een blogpost dat het een belangrijke wijziging doorvoert in de gebruikersinterface van passkeys. Gebruikers kunnen zich in één stap aanmelden bij apps die gericht zijn op Android 15 met behulp van passkeys met gezichtsherkenning, vingerafdruk of schermvergrendeling. Als je per ongeluk voorbij de wachtwoordsleutel tikt, zijn er nieuwe terugvalopties die je kan openen in de vervolgkeuzemenu’s voor toetsenborden en tekstvelden.  

Android – Passkey

Het is ondertussen al de derde bètaversie die Google uitrolt van Android 15, en hiermee nadert het de definitieve versie ervan. Een volledig overzicht van de derde bètaversie kan je bekijken in deze blogpost

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home