Dashlane brengt broncode mobiele app naar GitHub

dashlane mobiele app

Dashlane gunt ontwikkelaars en zakelijke klanten een inkijk achter de schermen van de mobiele apps, al geeft de wachtwoordmanager niet al zijn geheimen zomaar prijs.

De broncode van de Android– en iOS-app van Dashlane, of toch grote delen daarvan, zijn te bekijken op GitHub. Op termijn zal ook de webversie ter beschikking worden gesteld, maar daar is Dashlane volop aan het sleutelen om de webapp compatibel te krijgen met Google Manifest v3. Elk kwartaal zal Dashlane een geüpdatete code uploaden. zijn te bekijken op GitHub. Op termijn zal ook de webversie ter beschikking worden gesteld, maar daar is Dashlane volop aan het sleutelen om de webapp compatibel te krijgen met Google Manifest v3. Elk kwartaal zal Dashlane een geüpdatete code uploaden.

In een blogpost legt de wachtwoordmanager uit waarom het dit doet. Het bedrijf wil zowel klanten als ontwikkelaars de kans geven om te onderzoeken en te begrijpen hoe de software in elkaar zit. Dashlane hoopt ook feedback te verzamelen over hoe de code te verbeteren en veiliger te maken, al laat het ontwikkelaars voorlopig nog geen directe bijdragen leveren. Het overweegt om dat in de toekomst wel toe te staan.

Onvolledig recept

De code wordt aangeboden onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0-licentie, wat inhoudt dat ontwikkelaars de code wel mogen overnemen en delen voor niet-commerciële doeleinden. Wie denkt met de broncode van Dashlane eenvoudig een eigen wachtwoordmanager te kunnen ontwikkelen, heeft pech.

“Met deze code zal je niet je eigen Dashlane kunnen bouwen. We delen dan wel ons recept, maar we hebben een paar cruciale ingrediënten weggelaten die het recept uniek maken”, schrijft het bedrijf in de blog.

Vertrouwen winnen

Een reeks beveiligingsincidenten bij LastPass waarbij wachtwoorden van gebruikers gestolen zijn, zet het vertrouwen in wachtwoordmanagers onder druk. Daarom wil Dashlane net tonen dat het niets te verbergen heeft. Dat doet het voor een stuk ook uit economische redenen: sinds 2016 focust Dashlane zich ook op de zakelijke markt die net iets meer overtuigingskracht nodig heeft dan een particulier doelpubliek.

lees ook

Het incident te veel: is LastPass nog te vertrouwen?

Ondanks de problemen bij LastPass blijft een wachtwoordmanager wel een handige tool om je wachtwoorden te onthouden en goed te beveiligen. Ben je niet meer tevreden van je huidige wachtwoordmanager, lees dan hier hoe je je wachtwoorden overzet naar Dashlane of een ander programma.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home