Colruyt Laagste Prijzen test slimme winkelkar uit 

Werknemers van Colruyt Laagste Prijzen testen momenteel een nieuwe slimme winkelkar uit, die producten automatisch scant en op het einde van de winkelbeurt afrekent. 

In de Colruyt Laagste Prijzen-winkel in Halle zal er deze maand wel een heel opvallende winkelkar rondrijden. Enkele werknemers testen momenteel de zelf ontwikkelde ‘Smart Cart’ uit, een slimme winkelkar die de producten in de kar automatisch scant en aan het einde afrekent. Colruyt Group wil hiermee een bepaalde doelgroep aanspreken die het winkelen efficiënter wil maken, maar behoudt daarnaast de traditionele kassa’s. Deze innovatieve ontwikkeling zit momenteel nog in de testfase, maar is nu al een primeur in België. 

Snel en eenvoudig winkelen

Colruyt Group investeert volop in innovatie en digitalisering van zijn winkels, en ontwikkelde ‘Smart Cart’, een innovatieve winkelkar die het winkelen sneller en efficiënt laat verlopen. Klanten leggen hun geselecteerde producten in de kar, die vervolgens automatisch gescand worden. Aan het einde van de winkelbeurt maakt de winkelkar automatisch de rekening.  

lees ook

Nieuwe Payconiq Go-app vervangt betaalterminal in winkels

Aan de hand van slimme sensoren (met onder andere cameratechnologie) en artificiële intelligentie, controleert de winkelkar de correcte registratie van het product. Via de tablet, die in het handvat verwerkt zit, kunnen klanten hun lopende rekening opvolgen en zelfs het Xtra-boodschappenlijstje raadplegen, die automatisch aangepast wordt tijdens het winkelen. Bovendien kan het betaalproces ook via de winkelkar verlopen, indien klanten dat wensen.

Testfase

De ‘Smart Cart’ onderging reeds een eerste testfase in het innovatielab van Colruyt Group, en wordt nu voor de eerste keer in het veld getest door werknemers van Colruyt. Nadien volgt een grondige evaluatie om te bekijken of de test in een volgende fase met klanten kan doorgaan.  

De traditionele kassa’s zullen niet verdwijnen bij Colruyt. De slimme winkelkar is voornamelijk bedoeld voor een bepaalde groep klanten die weinig tijd heeft en het winkelen efficiënter wil laten verlopen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home