Codota haalt 11 miljoen euro op voor AI dat code aanvult

Startup Codota biedt een platform dat automatische suggesties geeft voor Python C, HTML, Java, Scala, Kotlin en JavaScript code. Ook kan het algoritme de code automatisch aanvullen. Codota maakt bekend 11 miljoen euro aan investeringen te hebben opgehaald voor verdere ontwikkeling. 

Codota is van plan om het grootste gedeelte van het opgehaalde bedrag uit te geven aan het verder ontwikkelen van het product. Daarnaast wil het bedrijf ook groeien in het aantal sales aan zakelijke klanten. Dat maakt CEO en cofounder Dror Weiss bekend. 

De laatste tijd krijgen startups zoals Codota veel aandacht van investeerders. Dat gebeurt niet zomaar. Programmeurs besteden de helft van hun tijd aan het oplossen van bugs. In totaal kost het verhelpen van deze bugs 285 miljoen euro per jaar. Met tools die code automatisch kunnen aanvullen en controleren, worden development-kosten drastisch verlaagd. Daarnaast kunnen programmeurs dankzij deze tools meer tijd besteden aan het schrijven van code.

Aangepast op interne code

Volgens Codota maken developers bij Google, Amazon, Airbnb en Netflix al gebruik van de tool. De tool maakt regels code af gebaseerd of miljoenen Java-programma’s en de lokale context, zonder dat er gevoelige data wordt verstuurd naar externe servers. De oplossing van Codota haalt relevante voorbeelden van Java API uit integrated development environments, waaronder Android Studio, VSCode, IntelliJ, Webstorm en Eclipse. 

Codota is gratis voor particuliere en individuele gebruikers. De inkomsten van Codota komen uit Codota Enterprise. Deze tool leert de patronen en regels in de code van een bedrijf. Hierdoor sluiten de aanbevelingen die de tool geeft precies aan op de al bestaande code. De algoritmes van de gratis versie zijn getraind op gekeurde opensource-code van GitHub, StackOverflow en andere openbare bronnen. 

Snelle groei

De laatste maanden maakte Codota een flinke groei mee. Afgelopen december nam het bedrijf concurrent TabNine over. Vanaf dat moment zag Codota zijn gebruikersaantallen met meer dan 1.000 procent toenemen. Dankzij deze snelle groei heeft Codota een sterke concurrentiepositie opgebouwd vergeleken met potentiële rivalen zoals Kite, wie afgelopen januari nog 15,5 miljoen euro ophaalde voor een vergelijkbare tool. 

In de nieuwste investeringsronde werd Codota vooral gesteund door e.ventures. Ook kreeg het bedrijf bijdragen van Khosla Ventures, TPY Capital en Hetz Ventures. Tom Gieselmann, beherend vennoot van e.ventures neemt plaats in het board of directors van Codota.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home