CNCF: ‘Kosten en tijdgebrek belangrijkste reden voor ontwikkelaars om bij te scholen’

Ondanks dat trainingen en certificeringen voor ontwikkelaars heel wat (financiële) voordelen hebben, is de trainingskost en het gebrek aan tijd de belangrijkste reden om ze niet te volgen.

In een onderzoek van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) bij 135 ontwikkelaars wereldwijd blijkt dat meer dan de helft (55%) zegt dat trainingen en certificeringen hen helpen bij het landen van een nieuwe job. Twee op drie zegt dat ze meer voldoening zouden halen uit hun dagelijkse werk.

69 procent zegt dat ze zich loyaler zouden opstellen naar hun huidige werkgever, mocht die tijd vrijmaken voor de werknemer om trainingen en certificeringen te volgen en die te financieren.

Hoger loon

De CNCF informeerde ook bij ontwikkelaars hoe veel ze extra verdienden na het volgen van de nodige trainingen en certificeringen. Iets meer dan één op vijf laat weten dat ze 21 tot 30 procent meer verdienen dankzij hun nieuwe skills.

Of ze dat realiseerden bij dezelfde werkgever of bij een nieuwe na het verwerven van de certificeringen, is niet bekend.

Geen tijd of te duur

Wanneer de CNCF doorvraagt aan de ontwikkelaars waarom ze nieuwe certificeringen en training naast zich neerleggen, komen de hoge kost en het gebrek aan tijd als de twee belangrijkste redenen naar boven.

Niet onverwachts verwacht 75 procent van de ontwikkelaars dat zijn werkgever de volledige kost, of op zijn minst een deel ervan, op zich neemt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home