Chromium Edge is klaar voor tests door IT-professionals

Chromium Edge

Microsoft laat weten dat de nieuwe versie van de Edge-browser de meest rudimentaire testfase heeft doorlopen. Chromium Edge is officieel klaar voor tests door IT-professionals.

De eerste publieke previews van Microsofts nieuwe Edge-browser waren vooral gericht op ontwikkelaars en enthousiastelingen. Er werd nog volop gesleuteld aan wat de browser uiteindelijk zou worden en stabiliteit werd al evenmin gegarandeerd. Wie niet wilde ontwikkelen voor Edge of erg nieuwsgierig was, had nog geen zaken met de browser.

Tijd voor serieuze tests

Daar komt nu verandering in. Microsoft laat weten dat de nieuwe versie van Edge, gebouwd op Chromium, finaal genoeg is voor tests door IT-professionals. Dat impliceert dat zij naar implementatie binnen de bedrijfsomgeving kunnen beginnen kijken. Edge is natuurlijk nog steeds in béta en is beschikbaar in twee kanalen. Er zijn de minst stabiele Canary-builds die dagelijks een update krijgen, en de iets stabielere Dev-builds die pas wekelijks aanpassingen ondergaan.

In principe moest IT-pro-waardigheid gepaard gaan met de lancering van een officieel bétakanaal met slechts om de paar weken een update. Dat kanaal blijft voorlopig achterwege, al liet Microsoft eerder al optekenen dat het deze zomer gelanceerd moet worden. Volgens ZDNet is de browser los daarvan ook nu al stabiel genoeg voor een breder publiek om mee aan de slag te gaan.

Modern maar met legacy

De nieuwe versie van Edge moet de bestaande vervangen. Edge vandaag draait op een door Microsoft ontwikkelde engine en is ondanks wanhopige pogingen een niet al te populaire browser. De eigen technologie maakt dat ontwikkelaars zaken als extensies en plug-ins speciaal voor Edge moeten ontwikkelen en het grote enthousiasme blijft daar uit. Door Edge opnieuw te bouwen maar deze keer op de opensource Chromium-engine, zal Microsofts browser in één klap compatibel zijn met de meest populaire webtechnologie van het moment.

Zakelijk gebruik wordt daarbij niet uit het oog verloren. Zo belooft Microsoft een ingebouwde Internet Explorer-modus voor legacy-applicaties. Wanneer Micosoft Chromium Edge als finaal zal zien, weten we nog niet. Wie aan de slag wil gaan, kan de browser binnenhalen via deze link.

Gerelateerd: Microsoft stopt Internet Explorer in nieuwe Edge-browser

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home