Chrome 77 introduceert nieuw welkomstscherm en kuist flag-instellingen op

Chrome 77 beta donkere modus

Google zet de niet aflatende updates van zijn Chrome-browser voort en heeft de bétaversie van Chrome 77 beschikbaar gemaakt. Die introduceert onder meer een nieuw welkomstscherm en verbetert de donkere modus.

Nadat Chrome 76 eind vorige maand publiek werd gemaakt, rolt Google nu een bétaversie van Chrome 77 uit. De update introduceert een nieuw welkomstscherm, dat nieuwe gebruikers door een aantal stappen loodst alvorens ze kunnen beginnen surfen.

Het welkomstscherm nodigt uit om Chrome voor jou te personaliseren en biedt op een eerste scherm aan om enkele Google-apps aan je bladwijzers toe te voegen. Vervolgens vraagt Google of je Chrome als standaardbrowser wenst in te stellen. Het welkomstproces wordt afgesloten met de vraag om aan te melden voor Chrome Sync, om je browsergegevens tussen apparaten te synchroniseren.

 

Google Chrome 77 bladwijzers toevoegen

 

Chrome-flags

Google start in Chrome 77 met het opschonen van zijn flag-instellingen (chrome://flags). Verschillende Chrome-flags worden in deze en toekomstige versies verwijderd.

De internetreus geeft als reden dat het instellen van een aangepast browserbeleid een betere manier is voor zakelijke gebruikers om de browser op beheerde computers te configureren. Voor consumenten zijn de gevolgen volgens Google niet significant.

Donkere modus

In Chrome 76 werd de CSS-query ‘prefers-color-scheme’ toegevoegd, waarmee sites een eigen donker thema kunnen introduceren dat automatisch wordt geactiveerd wanneer donkere modus in Windows of macOS actief is. Chrome werkt ook aan een functie om die donkere modus zelf op een website te forceren (Chrome-flag #enable-android-web-contents-dark-mode) en heeft daar in de Chrome 77 béta verder aan gesleuteld.

Aanvankelijk werden kleuren simpelweg omgekeerd, wat bij afbeeldingen niet altijd voor de beste resultaten zorgde. Afbeeldingen zouden nu niet langer mogen worden beïnvloed door het donkere kleurschema.

Web-apps

Google is een grote voorstander van web-apps en breidt de mogelijkheden in Chrome 77 verder uit. Zo test het een Contact Picker API waarmee “gebruikers items uit hun contactenlijst kunnen selecteren en beperkte details van de geselecteerde items met een website kunnen delen.”

Een webgebaseerde VoIP-app kan de api bijvoorbeeld aanspreken om een telefoonnummer van een contact op te zoeken. De gebruiker heeft zelf controle over welke informatie wanneer met de web-app wordt gedeeld.

Gerelateerd: Google Chrome 76 beschikbaar met strengere Incognito-modus

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home