Chrome 104 is beschikbaar met controversiële Web Bluetooth API

Chrome 104 gaat de zaken stevig door elkaar schudden bij de internetbrowser. Ondersteuning voor Region Capture en een controversiële Web Bluetooth API maken hun intrede.

Chrome 104 is beschikbaar. Rondom de Web Bluetooth API is in het bijzonder veel te doen. De API integreert in Chrome 104 en geeft websites de mogelijkheid om te communiceren communiceren met andere toestellen via een bluetooth-verbinding door middel van het Generic Attribute Profile (GATT).

lees ook

Google versmelt wachtwoordmanagers in Chrome en Android

Zorgen over de beveiliging

‘Cross-origin iframe’ is niet mogelijk met de API. Dit betekent dat het niet mogelijk is om browser-restricties te omzeilen bij scripts die code verwerken in een ander domein. Volgens Google zitten er geen haken en ogen aan de API, al vrezen andere techgiganten voor de veiligheid van gebruikers.

Volgens Apple kunnen websites de API misbruiken om meer gegevens van bezoekers te achterhalen dan via het normale cookie-beleid mogelijk is. Webbrowser Mozilla Firefox heeft gelijkaardige bedenkingen en zijn er inbraken mogelijk op de toestellen van gebruikers. Een lijst die permanent bijhoudt welke beveiligingsproblemen zich voordoen bij welke apparaten, kan dat voorkomen, maar is heel tijdsintensief. Bovendien is het beveiligingsniveau van GATT niet in te schatten volgens de webbrowser.

Region Capture

De applicatie kan een website zowel filmen als bijsnijden. Specifieke delen van het openstaande tabblad kunnen hierdoor geselecteerd en gedeeld worden.

Bron: Chrome

Verder wil de webbrowser website-ontwikkelaars aanmoedigen om verouderde Client Hint-infrastructuren te moderniseren. “Dpr”, “width”, “viewport-width” en “device-memory” worden hierdoor afgeschreven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home