BeCode en KBC werken samen om start-ups toegang te geven tot beloftevolle IT-talenten

BeCode Start It @KBC

Programmeerschool BeCode en start-up-community Start It @KBC bundelen de krachten. Startende programmeurs kunnen werkervaring opdoen bij innovatieve start-ups, die op hun beurt sneller beloftevolle IT-talenten kunnen rekruteren.

De nieuwe samenwerking moet een trendbreuk realiseren. Er gebeurt vandaag veel outsourcing binnen ICT naar Oost -en Zuid-Europa, of naar India of andere Aziatische landen. Hun lage prijzen zijn verleidelijk, maar volgens Lode Uytterschaut, CEO van Start it @KBC, is dat niet zonder risico.

“Ze betalen achteraf dubbel en dik het gebrek aan marktkennis, communicatie en flexibiliteit van die spelers. Het is cruciaal om ook hier in België degelijk opgeleide IT’ers te hebben, met aandacht voor een inclusieve mix van junior en senior talent.”

Daarom bundelt de start-up-groep de krachten met BeCode. De voorbije vijf jaar heeft BeCode op vier campussen 2.900 cursisten opgeleid in IT-domeinen als webdev, devops, cybersecurity en AI.

Technologische profielen rekruteren

Door de krachten te bundelen, versterken BeCode en Start it @KBC elkaars werking. Programmeurs krijgen toegang tot innovatieve startups waar ze aan de slag kunnen. Voor veel startups is het aantrekken van IT-talent vandaag een bottleneck die hun groei in de weg staat. Voortaan kunnen ze putten uit het reservoir van BeCode om sneller technologische profielen te rekruteren.

Beatrice de Mahieu, CEO van BeCode: “Programmeren is niet alleen een universele skill, het is ook een toegangsticket tot een arbeidsmarkt die smeekt om IT-specialisten. Daarom is toegankelijkheid enorm belangrijk voor BeCode.” In hun opleidingen vind je gemotiveerde werkzoekenden, jongeren die hun weg niet vinden in het klassieke circuit een plaats, maar ook hooggeschoolden die hun land hebben moeten ontvluchten.

lees ook

Agoria: ‘Cybersecurityexpert is een knelpuntberoep’

Beide partijen leggen in hun aankondiging ook een belangrijke nadruk op inclusie. De community van Start it @KBC telt meer dan 40 verschillende nationaliteiten. Vier op de tien founders zijn vrouwen, met dank aan de doorgedreven inspanningen van de accelerator om vrouwelijke ondernemers aan boord te halen. Ook bij BeCode staan diversiteit en gelijke kansen centraal. In vijf jaar werden er 109 nationaliteiten geregistreerd, waarvan 32 procent vrouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home