AWS lanceert WorldForge: tool voor AI-simulaties in RoboMaker

software robot RPA

Amazon Web Services brengt WorldForge uit. Dit nieuwe onderdeel van de RoboMaker service maakt het eenvoudiger voor roboticsdevelopers om hun autonome machines en artificiële intelligentie-modellen te testen in gesimuleerde omgevingen.

RoboMaker, de robotics ontwikkelingsdienst van AWS, geeft ontwikkelaars een gecentraliseerde ontwikkelomgeving in de cloud voor het bouwen van robottoepassingen. Ontwikkelaars kunnen hun robots vervolgens testen in een opensource-simulator en uitrollen naar hun robots. Met de uitrol van WorldForge komt daar dus nog een extra functie bij. De service wordt gebruikt door fabrikanten als iRobot Corp en onderzoeksteams op universiteiten. 

Net als elk ander neuraal netwerk, moet het AI dat een robot aanstuurt getraind en getest worden. Engineers kiezen er vaak voor om de training uit te voeren in een gesimuleerde omgeving in plaats van de echte wereld. Dit verlaagt de kosten voor hardware en bespaart tijd. Toch kost ook het opzetten van een aangepaste simulatie veel tijd en geld. Met WorldForge wil AWS daar verandering in brengen. 

Gemakkelijk in gebruik

WorldForge heeft een no-code interface. Engineers kunnen in korte tijd een virtuele sandbox opzetten voor het testen van het AI van hun robot. Ze hoeven niet eerst zelf de code te schrijven. Wel moeten ze de high-level eigenschappen voor de simulatie vaststellen. Ze moeten bijvoorbeeld vaststellen of de simulatie een enkele kamer of een heel huis omvat en wat voor objecten het AI binnen zal tegenkomen. 

Volgens AWS is er geen kennis van simulatie of tools voor het maken van 3D-modellen nodig om te werken met WorldForge. En om het leerproces verder te eenvoudigen, heeft AWS enkele kant-en-klare templates van gesimuleerde omgevingen toegevoegd. 

Mogelijkheden van WorldForge

Engineers kunnen meerdere simulaties opzetten met verschillende parameters om hun apparaten te leren hoe te functioneren in verschillende omstandigheden. WorldForge voegt ook randomnization toe aan elke omgeving, bijvoorbeeld door de locatie van meubilair in een virtuele kamer te verplaatsen. Dit helpt om het AI beter te trainen. Voorlopig ondersteunt de tool nog een beperkte set aan omgevingen, maaar we kunnen erop rekenen dat AWS in de toekomst extra opties zal lanceren als daar vraag naar is. 

WorldForge is waarschijnlijk vooral een goede oplossing voor kleinere bedrijven in de robotics-industrie. Vooral start-ups met beperkte budgetten hebben veel te winnen met tools die dure en tijdrovende taken (zoals het opzetten van een simulatie omgeving) laagdrempeliger maken. Door zijn functies en testomgevingen verder uit te breiden, kan AWS de WorldForge-dienst ook aantrekkelijker maken voor grotere bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home