AWS lanceert preview van Applications Composer

AWS

AWS Application Composer brengt eenvoud in het ontwikkelen van serverloze applicaties. De tool creëert een browserinterface waar teams kunnen samenwerken aan projecten.

Ook tijdens de laatste dag van AWS re:Invent 2022 regent het nog nieuwe aankondigingen. Tijdens zijn keynote kondigde CTO Werner Vogels een reeks nieuwe tools aan voor het ontwikkelen van applicaties in de omvangrijke AWS cloud. Een daarvan is Application Composer, een tool die het ontwikkelen van serverloze applicaties moet vereenvoudigen.

Organisaties moeten vaak snel kunnen schakelen op gebeurtenissen. Dat maakt de ontwikkeling van applicaties veel complexer. Application Composer reduceert heel wat stappen in dit proces. De tool bevat een browserachtige interface waar je door simpelweg te slepen AWS-componenten kan integreren in een applicatie. Deze manier van werken helpt vooral onervaren ontwikkelaars om de principes van serverloze applicaties onder de knie te krijgen.

Aan de slag met Applications Composer

In een blog toont AWS hoe een typische workflow in Applications Composer verloopt. Je kan het project starten op en wit canvas, of een al bestaand project uploaden in de tool. Links in de interface zie je een lijst met beschikbare resources voor het project. De nodige resources versleep je naar het canvas.

Applications Composer zal je helpen met alle losse puzzelstukken aan elkaar te linken door de onderliggende code te genereren. Door een component in je applicatieketen te selecteren, kan je hier de parameters nog van aanpassen. Zo heb je bij wijze van spreken in enkele muisklikken het fundament van je applicatie gebouwd.

aws application composer
Het eindresultaat van Application Composer. Bron: AWS

Volgens AWS kan Application Composer doorheen verschillende stappen van het ontwikkelingsproces ingezet worden, van het ontwikkelen van prototypen tot de uitvoering in de cloud. Ook is de tool het geschikte instrument om nieuwe krachten in te wijden in een project. Application Composer kan in combinatie met AWS SAM gebruikt worden.

Beschikbaar in preview

AWS lanceert Application Composer in preview in een select aantal datacenterregio’s, waaronder Centraal- (Frankurt) en West-Europa (Ierland). Het aantal functies is voorlopig nog beperkt, maar dit zal AWS gaandeweg uitbreiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home