AWS lanceert dienst om databaseproblemen in de cloud te herstellen

aws reinvent

Onder de noemer DevOps Guru for RDS lanceert AWS een nieuwe dienst waarmee gebruikers eenvoudiger problemen binnen relationele databases kunnen herkennen en oplossen.

Op zijn jaarlijkse re:Invent-conferentie kondigt AWS een nieuwe dienst aan binnen de DevOps Guru-familie. DevOps Guru for RDS helpt gebruikers om problemen te detecteren wanneer prestatiecijfers plots omhoog schieten. De dienst kijkt naar activiteit in de database en toont wat er ongebruikelijk is. Daarna gaat het op zoek naar de kern van het probleem en raadt het aanpassingen aan. Waar mogelijk kan het ook automatisch problemen remediëren.

Swami Sivasubramanian, verantwoordelijk binnen Amazon AI, zegt in zijn keynote dat het beheren van databases geen differentiërende factor is voor de meeste bedrijven. “Het merendeel besteedt dat beheer uit, maar dat betekent daarom niet dat je als organisatie graag tools wil binnen AWS om snel prestatieproblemen weer te geven en om waar nodig die automatisch op te lossen.”

Hij wijst naar een scenario waar een database vastloopt en daarmee een ecommerce-website platlegt. Dankzij DevOops Guru for RDS krijg je direct een melding en wordt je bijvoorbeeld direct naar een SQL-statement gebracht om het probleem op te lossen.

De nieuwe dienst is nu beschikbaar, een jaar na de lancering van de DevOps Guru-familie. Benieuwd naar al het andere nieuws op AWS re:Invent 2021? Klik hier!

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home