Amazon lanceert AWS-softwaredienst om robotvloten beter te beheren

software robot RPA

Amazon brengt een nieuwe dienst op de markt om bedrijfsautomatisering eenvoudiger te maken. Door AWS IoT RoboRunner verbinden robots en automatiseringssoftware met elkaar en kunnen taken van robots gestandaardiseerd worden.

Amazon brengt IoT RoboRunner op de markt. De softwaredienst werd speciaal ontwikkeld om groepen robots eenvoudiger aan te sturen. Bovendien zorgt de dienst ervoor dat alles overzichtelijk georganiseerd wordt op één centrale plek.

“Met AWS IoT RoboRunner kunt u uw robots en werkbeheersystemen verbinden, waardoor u het werk in uw hele bedrijf kunt orkestreren via één systeemweergave”, laat Amazon weten in een blogpost.

Bedrijven profiteren van de dienst door robotvloten beter te kunnen organiseren. De RoboRunner-api’s maken het dan weer mogelijk om applicaties te bouwen met een ‘veelvoorkomende’ architectuur om verschillende robottypes en werkbeheersystemen mee te verbinden. Daarna wordt het mogelijk om taken van robots te standaardiseren.

De softwaredienst kan gebruikt worden op robots van verschillende leveranciers aan te sturen. Andere AWS-diensten integreren natuurlijk ook probleemloos met IoT RoboRunner. Momenteel is de nieuwe softwaredienst in de previewfase voor AWS-klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home