AWS brengt Bottlerocket uit: besturingssysteem voor container-apps

containers

Amazon Web Services debuteert een nieuw opensource besturingssysteem voor containers: AWS BottleRocket. Het nieuwe systeem zal draaien op bare metal servers of virtuele machines. 

Momenteel is AWS Bottlerocket alleen nog beschikbaar als preview. Het besturingssysteem bevat alleen de componenten die essentieel zijn om containers in werking te stellen. AWS Bottlerocket ondersteunt zowel Docker beelden als andere beelden die voldoen aan het Open Container Initiative formaat.

Containers zijn populair onder developers. Dat komt doordat ze het mogelijk maken om applicaties te hosten die kunnen draaien op veel verschillende infrastructuur, zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan de onderliggende code. 

Veelvoorkomende problemen bij container apps

Wel is er een besturingssysteem nodig voor het hosten van de containers. De meerderheid draait op algemene besturingssystemen die niet speciaal voor containers bedoeld zijn. Dit maakt het lastig om delen van de ontwikkeling van applicaties via containers te automatiseren. Dat beweert AWS evangelist Jeff Barr in een blogartikel over de aankondiging van Bottlerocket.

Een andere implicatie van het werken met containers op algemene besturingssystemen, is dat de systemen vertragen en een vergroot aanvalsoppervlak hebben. Daarnaast kunnen updates problemen en fouten opleveren.

Efficiënter werken met software containers

Om de problemen bij het ontwikkelen van container apps aan te pakken heeft Amazon Bottlerocket ontwikkeld. Developers kunnen Bottlerocket in één simpele stap updaten. Hierdoor is het voor gebruikers makkelijker om updates van het besturingssysteem te automatiseren.

“In plaats van een pakket-updatesysteem gebruikt Bottlerocket een simpel beeld-gebaseerd model dat het mogelijk maakt om de installatie snel en volledig terug te draaien als dat nodig is”, schrijft Barr. “Dit verkleint de kans op problemen en fouten en maakt het makkelijker om zorgeloos updates uit te voeren voor alle software tegelijk. Nu containers steeds populairder worden onder developers, is de wedloop tussen bedrijven begonnen om container operaties zo simpel en efficiënt mogelijk te maken. “Bottlerocket is klaar om container werkzaamheden makkelijker te maken voor bedrijven”, concludeert Holger Mueller, analist van Constellation Research Inc.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home