Atos omarmt low-codeplatform van OutSystems

app ontwikkeling

Atos gaat in België een samenwerking aan met OutSystems. De IT-dienstverlener zal het low-codeplatform voor applicatieontwikkeling van die laatste inzetten bij zijn klanten om cloudinitiatieven en digitale transformatie te versnellen.

Het low-codeplatform van OutSystems wordt door Atos ingezet om de ontwikkeltijd en time-to-market van applicaties drastisch te verkorten. Daarnaast zal het worden gebruikt om legacy-systemen te vervangen en innovaties toe te passen op het gebied van artificiële intelligentie, blockchain en Internet of Things.

Low-code applicatieontwikkeling laat toe om bedrijfstoepassingen te ontwikkelen met behulp van een grafische gebruikersinterface in plaats van traditioneel programmeerwerk. Omdat er minder manueel codeerwerk aan te pas komt, kunnen apps sneller worden afgeleverd en kan ook de business meer worden betrokken bij de ontwikkeling en het beheer.

“De technologie is in andere landen al gemeengoed en krijgt nu ook in België steeds meer voet aan de grond”, weet Michel van Cotthem, Country Lead België bij OutSystems. “De toenemende adoptie staat in lijn met de omarming van de cloud en toont aan dat digitale transformatie in deze regio steeds serieuzere vormen aanneemt.”

Atos is voornamelijk actief in finance, manufacturing en de gezondheidszorg. Dankzij de samenwerking haalt OutSystems branchespecifieke kennis in huis en kan het zijn platform beter afstemmen op deze sectoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home