Apple App Store verwijdert voortaan oude niet-geüpdatete apps automatisch

apple app store

Het regent klachten van ontwikkelaars die door Apple op snelheid worden gepakt. Ze krijgen 30 dagen de tijd om oude apps te updaten voor ze worden verwijderd.

Op Twitter en andere sociale media regent het klachten sinds afgelopen weekend van talrijke iOS-ontwikkelaars. Heel wat hebben een e-mail ontvangen van Apple met de melding dat hun app binnen 30 dagen uit de App Store wordt verwijderd als ze hun app niet updaten.

Het is onduidelijk welke ontwikkelaars exact worden getroffen omdat niet elke ontwikkelaar met een oude app een e-mail heeft ontvangen.

In 2016 startte Apple al met het verwijderen van apps die niet langer worden ondersteund uit de App Store. Toen kregen ontwikkelaars ook een melding vooraf dat ze 30 dagen de tijd hadden. Is de recente influx aan klachten op sociale media van ontwikkelaars een teken dat Apple de regels strenger toepast?

lees ook

Apple maakt van WWDC opnieuw een online-evenement

Op de ondersteuningspagina van de App Store wordt het hele proces benadrukt, maar de pagina staat al langer online. Mogelijk is die recent geüpdatet? De pagina heeft geen datum bovenaan om dat te verifiëren.

Wie zijn app ziet verdwijnen uit de App Store, verliest die niet van zijn ontwikkelaarsaccount. Gebruikers die de app hebben gedownload, verliezen geen toegang zolang het op het toestel staat geïnstalleerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home