Google onderwijst ontwikkelaars met ‘Android Basics with Compose’

android devops

Ontwikkelaars die staan te popelen om met Android aan de gang te gaan, krijgen een gratis cursus van Google aangeboden. Ontwikkelaars die vertrouwd zijn met het besturingssysteem kunnen een nieuwe ontwikkelingstool leren kennen.  

De cursus ‘Android Basics with Compose’ is gratis op het internet te volgen. Ontwikkelaars die niet vertrouwd zijn met Android krijgen daarin de basisuitleg over het besturingssysteem. Daarna wordt de stof uitgebreid naar het bouwen van apps met Jetpack Compose.

Met uitzondering van het eerste hoofdstuk kan de cursus ook relevant zijn voor Android-ontwikkelaars die graag met Jetpack Compose aan de slag gaan. Google legt in de aankondiging de voordelen van deze toolkit uit: “Compose vereenvoudigt en versnelt de ontwikkeling van de Android UI, waardoor uw app sneller tot leven komt met minder code, krachtige tools en intuïtieve Kotlin API’s.”

Vanaf het begin

Google probeert Android development toegankelijk te maken voor ieder profiel. Daar is deze cursus het eerste resultaat van aangezien de basisprincipes van ontwikkelen met Android ook een plaats krijgen in de cursus. Volgens Google zou het niet nodig zijn ervaring te hebben met programmeren om met de cursus aan de slag te gaan.

De nieuwe cursus is geen vervanging van ‘Android Basics in Kotlin’. Beide cursussen zullen los van elkaar beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home