Adobe voegt nieuwe ontwikkeltools toe aan Experience Cloud

Adobe

Tijdens zijn Adobe Developers Live virtuele conferentie maakte Adobe bekend een aantal nieuwe tools te lanceren voor ontwikkelaars. Het gaat om Project Firefly, React Spectrum en diverse software development kits. De nieuwe ontwikkelingstools zijn gericht op het bouwen van aangepast applicaties in de Adobe Experience Cloud. 

Jason Woosley, vice president of developer experience and commerce bij Adobe zegt dat de pandemie bedrijven heeft gedwongen om in een sneller tempo verbeterde digitale ervaringen te bouwen dan ze normaal zouden doen. De nieuwe tools die Adobe aankondigt, helpen deze bedrijven om de ontwikkeling van betere online ervaringen te versnellen. 

“Onze focus ligt heel specifiek op het aantrekkelijk en toegankelijk maken van de ervaringen-business voor developers. Daarom kondigen we een aantal tools aan”, zegt Woosley tegen TechCrunch.

Project Firefly

Het idee achter de nieuwe tools is om in de loop van de tijd een completer framework te bouwen dat het makkelijker maakt om applicaties te bouwen en databronnen te verbinden. Zo is bijvoorbeeld Project Firefly ontwikkeld om developers te helpen sneller applicaties te bouwen door een hoger niveau van automatisering te bieden dan eerder beschikbaar was. 

“Project Firefly creëert een uitbreidbaar framework als boilerplate die de tijd een developer nodig heeft om te beginnen met Experience Cloud, vermindert. Het project breidt deze basis uit naar aanpassingen die elke implementatie uiteindelijk nodig heeft om de gebruikerservaring te onderscheiden”, zegt Woosley. 

React Spectrum

Om de nieuwe ervaringen beschikbaar te maken voor iedereen, kondigt Adobe React Spectrum aan. Dat is een opensource-set aan bibliotheken en tools die is ontwikkeld om leden van de Adobe ontwikkelaars community te helpen meer toegankelijke applicaties en websites te bouwen. 

“Het komt met de toegankelijkheidsfuncties die vaak vergeten worden wanneer je in de spurt naar de markt zit. Het is fijn om te zorgen dat je ‘inclusive’ bent met je ontwerp en zo te zorgen dat je elk aspect van je publiek meeneemt”, aldus Woosley. 

Web en mobiele software development kits

Een belangrijk onderdeel van werken met Experience Cloud zit in het voordeel van alle data die aanwezig is om aangepaste interacties met klanten te bouwen. Daarom kondigt Adobe een aantal nieuwe web en mobiele software development kits (SDK’s) aan. Dankzij deze kits wordt het makkelijker voor ontwikkelaars om applicaties die ze bouwen te linken aan databronnen in Experience Cloud. 

Project Firefly is per direct beschikbaar in developer preview. Een aantal componenten van React Spectrum en verscheidene dataverbindingen met SKD’s zijn ook al beschikbaar. Adobe is van plan om in de loop van de komende maanden nog meer onderdelen toe te voegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home