Western Digital legt grootse capaciteiten neer met SD-kaarten tot 8 TB

western digital

Western Digital komt naar buiten met opvallende capaciteiten voor SD-kaarten en draagbare SSD’s voor consumenten.

Opslagbedrijf Western Digital introduceert een reeks nieuwe producten, met opvallende capaciteiten. Zo zullen flash-opslagschijven voor datacenters een opslag hebben tot een stevige 128 TB. Ook de consument staat voor een reeks nieuwe producten. Zo werkt Western Digital aan SanDisk MicroSD-kaarten die een opslag hebben tot 4 TB met UHS-1-standaard en grotere SD-kaarten die oplopen tot een 8 TB. Het is nog niet duidelijk wanneer ze beschikbaar zullen zijn.

Grootse capaciteiten

Het bedrijf introduceert ’s werelds eerste SanDisk 4 TB microSDUC UHS-I-kaart en eerste SanDisk 8 TB SDUC UHS-I-kaart, volgens een persbericht van Western Digital. Deze producten werden aangekondigd voorafgaand aan het lopende event in Santa Carla, FMS. Deze krachtige SD-kaarten zijn ontworpen voor smartphones, gamingapparaten, drones, camera’s en laptops van morgen.

lees ook

Western Digital introduceert eerste 2,5 inch 6TB draagbare harde schijf 

Daarnaast is er ook een 16 TB-versie van de SanDisk Desk Drive in de maak voor desktops en laptops. Dit is het dubbele van de capaciteit van de grootste externe SSD die op dit moment door het bedrijf wordt verkocht. Western Digital werkt bovendien aan de allereerste 16 TB draagbare-proof of concept. Voor datacenters liggen er dan weer flash-opslagschijven in de oven met een opslag tot 128 TB.

Of en wanneer deze producten in de winkelrekken zullen verschijnen, is nog niet duidelijk. Wel kan je alvast beginnen sparen moest je interesse hebben. Een SanDisk Desk Drive van 8 TB kost op dit moment 700 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home