Vertiv introduceert prefab modulaire datacenteroplossing voor AI-workloads

Vertiv lanceert MegaMod CoolChip: een prefab modulaire datacenteroplossing met hoge dichtheid, ontworpen om de implementatie van AI-workloads wereldwijd te versnellen.

Vertiv heeft de Vertiv MegaMod CoolChip geïntroduceerd. Dat is een prefab modulaire datacenteroplossing voorzien van vloeistofkoeling. Daarmee is de oplossing voorzien om zware workloads zoals AI te draaien, met racks die wel tientallen Kw aan componenten bevatten. Vertiv heeft MegaMod CoolChip ontworpen om op maat te worden aangepast voor de AI-servers van diverse leveranciers.

Eigen technologie

MegaMod CoolChip is het resultaat op Vertiv’s ervaring met prefab modulaire datacenters en is specifiek ontwikkeld voor de eisen van AI-workloads. De oplossing integreert de eigen CoolChip-technologie van Vertiv voor direct-to-chip vloeistofkoeling, stroombeveiliging en vermogensverdeling, en andere technologieën voor kritieke infrastructuur.

lees ook

Bedrijfsdatacenters hebben ook met AI nog toekomst in België

De oplossing werkt zowel als retrofit voor bestaande datacenters als voor nieuwe op zichzelf staande exemplaren. De prefab units ondersteunen een vermogen van honderden kilowatts per rij tot meerdere megawatts in totaal

MegaMod CoolChip is volgens Vertiv een volledig uitgeruste oplossing voor kritieke infrastructuur, die snel in gebruik kan worden genomen. De lage implementatietijd is het gevolg van een gecontroleerde assemblage- en testproces in de fabriek. Bijkomend voordeel is extra controle over kosten en planning.

Hoge dichtheid

Belangrijke kenmerken van de oplossing zijn:

  • High density workloads: Ondersteuning voor IT-systemen van diverse AI-leveranciers, geïntegreerd met racks met ingebouwde leidingen en high density rack power distribution units (rPDU’s) van Vertiv.
  • High density vloeistofkoeling: Direct-to-chip koeling voor CPU’s en GPU’s, waarbij de warmteafvoer efficiënt wordt beheerd.
  • Efficiënte stroombeveiliging en vermogensverdeling: Integratie van Vertiv’s stroomtechnologieën, inclusief UPS-systemen en schakelapparatuur, voor een compacte en efficiënte stroomvoorziening.
  • Modulaire inrichting: Prefab eenheden inclusief behuizing en bouwsystemen, ook beschikbaar als skid-mounted units voor flexibele ondersteuning bij nieuwe faciliteiten, retrofits en uitbreidingen.

Vertiv beheert het volledige ontwikkelproces van advies tot installatie en onderhoud, wat zorgt voor gestroomlijnde processen en kostenbesparingen. De MegaMod CoolChip helpt datacenterexploitanten ook bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen door het verbeteren van de power usage effectiveness (PUE) en het verkleinen van de CO2-voetafdruk.

Klein, modulair en handig voor België

Modulaire datacenters vullen een steeds grotere niche-behoefte. De vraag naar AI-rekenkracht stijgt, maar traditionele datacenterregio’s worstelen met voldoende (stroom)capaciteit om daaraan te voldoen. Zeker bij ons is er ruimte voor een alternatieve gedistribueerde aanpak, waarbij rekenkracht minder geconcentreerd wordt uitgerold. Dat verminder de last op het net, en plaatst workloads dichter bij de klant.

De trend staat in zijn kinderschoenen, maar wordt door onder andere Schneider Electric erkend. Vertiv positioneert zich met MegaMod CoolChip als interessante partner, omdat de prefab-oplossing helemaal tegemoetkomt aan de vereisten. Daar staat tegenover dat er ook wel wat hype heerst rond AI. De vraag is maar in welke mate bedrijven echt op schaal AI-datacenters zullen uitrollen op korte termijn. De datacenter-designs staan in ieder geval klaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home