Red Hat brengt Enterprise Linux AI naar Dell PowerEdge-servers 

red hat enterprise linux ai

Dell en Red Hat vinden elkaar in een nieuwe samenwerking die het Red Hat Enterprise Linux AI-platform naar PowerEdge-servers van Dell brengt om AI-workloads te optimaliseren.  

Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) krijgt een plekje op Dell’s PowerEdge-servers. Dit platform is specifiek ontworpen voor AI-toepassingen en maakt gebruik van een AI-geoptimaliseerd besturingssysteem. De samenwerking zorgt ervoor dat RHEL AI het voorkeursplatform wordt voor AI-implementaties op de Dell PowerEdge R760xa-server. Met deze ontwikkeling kunnen bedrijven large language models (LLM’s) ontwikkelen, testen en inzetten voor diverse bedrijfstoepassingen. 

lees ook

Dell zoekt mee naar nut van AI in jouw bedrijf

Dell PowerEdge-servers zijn de eerste servers die gevalideerd zijn voor het gebruik van RHEL AI. Deze validatie helpt organisaties bij de implementatie van kunstmatige intelligentie en machine learning-strategieën, met als doel hun IT-systemen te schalen en bedrijfsapplicaties te verbeteren. Door een consistente AI-ervaring te bieden op AI-geoptimaliseerde hardware-oplossingen, willen Dell en Red Hat het eenvoudiger maken voor organisaties om AI in hun bedrijfsvoering te integreren. 

Opensource in hart en ziel 

RHEL AI ademt opensource uit. Het maakt gebruik van open modellen van moederbedrijf IBM  en model alignment-tools van InstructLab. Deze combinatie wordt geleverd als een bootable RHEL-afbeelding voor serverimplementaties in hybride cloudomgevingen. RHEL AI is daarnaast geïntegreerd met OpenShift AI, het MLOps-platform van Red Hat, dat schaalbare uitvoering van modellen mogelijk maakt in gedistribueerde clusteromgevingen. 

Ook Nvidia steekt zijn voet tussen de deur. Het Enterprise Linux AI-platform is op maat van de hardware van Nvidia, al moeten de GPU’s zich wel continu laten testen en valideren. Dit dient allemaal ter ontwikkeling van een efficiënte en betrouwbare AI-omgeving, die tegemoetkomt aan de groeiende behoefte van bedrijven om AI in hun workflows te integreren. 

RHEL AI is vanaf het derde kwartaal beschikbaar op Dell’s PowerEdge-servers.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home