IBM lanceert tiende generatie DS8000 mainframe-oplossing

IBM heeft de nieuwste versie van zijn DS8000-opslagoplossing aangekondigd, speciaal ontwikkeld voor IBM Z mainframe-architecturen.

De nieuwe DS8000-opslagoplossing biedt een hoge beschikbaarheid, 99,999999 procent, wat bedrijven de garantie geeft dat hun kritieke applicaties vrijwel zonder onderbreking blijven draaien. In samenwerking met IBM Z’s Geographically Dispersed Parallel Sysplex (GDPS) kan bij een storing binnen enkele seconden worden overgeschakeld naar een alternatieve locatie. Bij grotere afstanden kan de operatie binnen een uur volledig hervat worden.

Naast hoge beschikbaarheid zet IBM in op cyberbeveiliging. De DS8000 beschikt over FIPS 140-3 gecertificeerde beveiliging en biedt onder andere Safeguarded Copies, waarmee bedrijven kunnen herstellen vanaf veilige herstelpunten in geval van een cyberaanval. Dit wordt verder ondersteund door IBM Z Cyber Vault, een geïntegreerde oplossing voor consistent databeheer en herstel.

Snellere verwerking en efficiëntere opslag

De prestaties van de DS8000 zijn volgens IBM verbeterd dankzij technologieën zoals zHyperLink met PCIe Gen4. Beide zorgen voor een dat een 20 procent lagere latency in vergelijking met de vorige generatie. Dit is vooral van belang voor toepassingen die een hoog volume aan transacties verwerken, zoals in de luchtvaart- en banksector. Daarnaast biedt de nieuwe HPFE Gen 3 flash-omheining tot 73 procent meer IOPS (input/output operaties per seconde) voor intensieve transacties.

De nieuwe FlashCore Module 4 zorgt voor een verdubbeling van de opslagcapaciteit in dezelfde fysieke ruimte. Dit gaat gepaard met geïntegreerde compressie en dataversleuteling, wat bijdraagt aan efficiënter gebruik van de opslagruimte en betere beveiliging van de opgeslagen gegevens.

Klaar voor de toekomst

IBM benadrukt dat de nieuwe DS8000-opslagoplossing klaar is om de volgende generatie datagedreven workloads te ondersteunen, waaronder AI en geavanceerde analysetools. Bedrijven kunnen de opslagcapaciteit eenvoudig opschalen om aan groeiende databehoeften te voldoen en hun infrastructuur optimaliseren voor de meest veeleisende toepassingen.

De IBM DS8000 is beschikbaar vanaf 25 oktober.

lees ook

Hoe mainframes mee met de tijd blijven dankzij AI

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home